Шампионът Лудогорец привлече бразилското крило Кайо Видал едва преди няколко дни. Той бе представен от спортния директор Георги Караманджуков малко преди мача със Славия, спечелен с 2:1.

Подробности по трансфера не бяха съобщени, но още преди седмица стана ясно, че 22-годишният футболист подписва за 4 години със „зелените“. Бразилското издание "Jbfilhoreporter" разкри цената, която Лудогорец е платил за крилото. Става дума за 4,5 млн. бразилски долара, приблизително 800 000 евро. Това обаче е само половината от трансферната сума.

Другата ще бъде дадена след края на сезон 2023/24. А това прави трансфера на обща стойност 1,6 млн. евро (9 млн. бразилски долара), което значи, че Видал е най-скъпият футболист на Лудогорец тази зима. 

Интернасионал е запазил и 20% от следващ трансфер на Кайо Видал, който е считан за много талантлив, а и е на едва 22 години. Все още обаче не е ясно кога фланговият футболист ще може да дебютира с екипа на Лудогорец, тъй като макар и играл през януари за Баия, където беше под наем, се нуждае от време, за да започне да намира място в селекция на Анте Шимунджа.