Лудогорец и Ботев завършиха при резултат 2:2 на стадион "Хювефарма Арена" в мач от деветия кръг на efbet Лига. Попаденията за "канарчетата" бяха дело на Ивелин Попов и Красиан Колев, докато за "орлите" точни бяха Оливие Вердон от дузпа и Якуб Пьотровски.

Лудогорец Ботев Пд

източник: sofascore.com

Пловдивчани направиха донякъде изненадващо пълен обрат, но в самия край на мача тимът на Ивайло Петев успя да покаже характер и да изравни. След това равенство Лудогорец е на 4-о място с 13 точки, докато Ботев е на 11-о място с 9 пункта на сметката си.

start-photo.bg
90 снимки

В 10-а минута Лудогорец получи правото да изпълни дузпа, след като Бернард Текпетей бе съборен в наказателното поле. Решението бе разгледано от ВАР, а наказателният удар отменен, тъй като е имало засада на нападателя малко по-рано в ситуацията.

Малко след това Текпетей се измъкна на чудесна позиция и опита удар, но Кайзер реагира добре и успя да избие в корнер. В 26-а минута Кайо Видал получи хубава топка и успя да я обработи бързо в наказателното поле, като накрая отправи удар в близкия ъгъл на Кайзер, но вратарят реагира и успя отново да избие в корнер.

В 41-а минута Лудогорец имаше чудесен шанс да отбележи, след като Фон Витри бе на прекрасна позиция и върна опасна успоредна топка, която обаче не бе засечена. Секунди след това Лудогорец получи правото да изпълни дузпа, след като Джеймс Ето`о не се намеси по добър начин, а Оливие Вердон се нагърби с изпълнението и бе безкомпромисен, неоставяйки шанс на Кайзер да се намеси.

Малко след това след удар на Ивелин Попов топката срещна ръката на Педро Нареси в наказателното поле, но тя бе прибрана плътно до тялото и играта продължи. В добавеното време на първата част Лудогорец организира страхотна контраатака, а Кайо Видал реши да завършва сам, но след получилия се рикошет, последва само корнер за "орлите".

В 48-а минута Оливие Вердон се оказа на прекрасна позиция и не се поколеба да отправи мощен удар от близка дистанция, който профуча над напречната греда на Ботев Пловдив. Седем минути след това Ботев организира добра атака по левия фланг, като бе топката накрая бе отклонена към Антоан Бароан, който бе на чудесна позиция и стреля към вратата на Лудогорец, но Симон Слуга бе превъзходно позициониран и улови безпроблемно.

В 57-а минута Ивелин Попов получи много свободно пространство и видя, че няма с кого да комбинира, като реши да завършва сам и успя технично да преодолее Слуга, за да изравни резултата - 1:1.

Малко след това няколко играчи на Лудогорец размениха добри подавания, като Фон Витри накрая получи и крайният бранител не се поколеба да опита късмета си от разстояние, но ударът му бе слаб и Кайзер улови спокойно. В 76-а минута отново Ивелин Попов поде контраатака за Ботев Пловдив, като имаше възможност и да подава, но полузащитникът навлезе към вътрешността на терена с топка в крака и реши да стреля от границата на наказателното поле, но не бе точен. 

В 83-а минута Ивелин Попов предостави добро подаване към Красиан Колев, а Фон Витри не се справи достатъчно добре, като полузащитникът отправи страхотен и техничен удар по диагонала, който преодоля Слуга - 2:1 за Ботев Пловдив. 

Секунди по-късно Лудогорец бързо можеше да изравни след центриране, а играч в зелено отправи силен удар с глава, но Кайзер внимаваше и изби с една ръка. В 89-а минута Точукву Нади имаше свободно пространство и реши да отправи удар от разстояние, но той профуча малко встрани от десния страничен стълб на Слуга.

В деветата минута на добавеното Лудогорец успя да изравни в последната секунда, след като Фон Витри центрира превъзходно от корнер, а Якуб Пьотровски се извиси във въздуха, като насочи перфектен удар с глава, за да изравни резултата - 2:2.

Стартови състави:

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 6. Якуб Пьотровски, 16. Аслак Фон Витри, 22. Франко Русо, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси, 37. Бернард Текпетей, 44. Марсел Хайстер, 77. Кайо Видал, 90. Спас Делев, 99. Руан Секо

Ботев Пловдив: 92. Даниел Кайзер, 9. Мартин Секулич, 10. Ивелин Попов, 15. Джеймс Етоо, 16. Самюел Акере, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Калдерон, 24. Джаспър Хертъм, 28. Янис Карабельов, 38. Константинос Балогианис