Берое приема Лудогорец в мач от 14-ия кръг в efbet Лига. Двубоят под Аязмото започва в 20:00 часа и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересното от срещата на живо. 

Домакините ще преследват първа победа при новия си треньор Николай Киров. В първия два мача при Белия заралии загубиха от Славия и Левски, а в последния кръг завършиха 0:0 срещу Пирин в Благоевград. Днес "зелените" ще гонят и първи гол при новия си наставник. 

Пред Киров обаче има сериозен проблем, с който ще трябва да се справи. Наставникът няма да може да използва централния си нападател Калоян Кръстев, който получи травма срещу "орлетата" и днес няма да може да вземе участие в мача. С контузия беше и Серкан Юсеин, но лекарският щаб успя да го вдигне и се очаква халфът да бъде титуляр срещу бившия си тим. 

Белия най-вероятно няма да заложи на другия си типичен централен нападател - Луизиньо, като титуляр, а атаката ще бъде водена от голмайстора на отбора до момента Абубакар Тунгара. Офанзивният халф има 7 гола от началото на сезона. Очаква се Берое отново да действа с трима централни защитници - Тома Фонтен, Стилиян Николов и Димитър Пиргов. Сред титулярите ще се завърне Стив Траоре. 

Треньорът на гостите Анте Шимунджа най-вероятно ще направи промени в своя състав, тъй като отборът му се намира в доста сгъстен цикъл от мачове. Словенецът не може да разчита на Доминик Янков, който беше опериран наскоро. Любопитно е дали наставникът ще заложи на Кирил Десподов, след като нападателят не игра при победата над ХИК Хелзинки в четвъртък с 2:0. Шимунджа поясни, че националът е натрупал умора и може да се контузи, което породи повдигания на вежди. Възможно е за първи път като титуляр да излезе едно от новите попълнения - Педро Нареси. Очаква се този път атаката да бъде водена от Игор Тиаго. 

При успех днес Лудогорец ще излезе на второ място във временното класиране, като изоставането му от лидера ЦСКА 1948 ще е само точка. 

Главен съдия на мача в Стара Загора е Валентин Железов.