Отборите на Пирин Благоевград и Лудогорец се изправят един срещу друг в късния неделен двубой от шестия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ стартира в 21:00 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

В лагера на благоевградчани Станислав Манолев бе наказан за 5 срещи от Дисциплинарната комисия на БФС, заради скандала, в който се забърка с халфа на ЦСКА Амос Юга по време на срещата между двата отбора минатата седмица (0:1) а Пирин бе лишен от домакинство за един мач и глобен с 37 500 лева. Лишаването от домакинство обаче е заменено със забрана за игра пред публика.

Николай Бодуров е под въпрос за днешния двубой, докато Венцислав Бенгюзов е с травма.

От началото на сезона „орлетата“ са вкарали общо 6 гола при двете си домакинства – 4 срещу ЦСКА 1948 и 2 срещу Берое.

По отношение на Лудогорец, те спечелиха реванша с Малмьо с 2:1, но след загубата с 0:2 в първата среща, не успяха да се класират за групите на Шампионската лига. За сметка на това обаче ще участват в същинската фаза на Лига Европа, където ще мерят сили със старите познайници Спортинг Брага, Цървена звезда и Мидтиланд.

В първенството разградчани спечелиха и трите си мача от новата кампания, като в тези срещи отбелязаха 11 гола и допусна само един.


21:00 часа | ПИРИН БЛАГОЕВГРАД – ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, VI-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-1-4-1):  Петър Петров - Стилиян Николов, Александър Дюлгеров, Петър Занев, Юлиан Попев - Светослав Дяков – Конър Хендерсън, Мохамед Брахими, Красимир Станоев, Антон Карачанаков - Станислав Костов

Старши треньор: Уорън Фийни

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Сисиньо, Георги Терзиев, Жосуе Са, Шакил Пинас – Стефан Баджи, Алекс Сантана – Дорин Ротариу, Доминик Янков, Мавис Чибота – Пиерос Сотириу

Старши треньор: Валдас Дамбраускас


Главен съдия: Станислав Тодоров, град Шумен

Стадион: „Христо Ботев“, град Благоевград