Българският шампион Лудогорец не успя да пречупи полския Заглембе Любин и двата тима завършиха наравно при резултат 1:1 в контролна среща, която се игра в турския курорт Белек. Филип Старжински откри още в първата, но Бърнард Текпетей изравни в 40-ата минута, с което беше оформен и крайния резултат. "Орлите" бяха по-добрия тим на терена и създадоха повече чисти ситуации, които обаче не успяха да оползотворят. 

Разградчани продължават да нямат победа по време на подготвителния си лагер, след като загубиха първата си проверка с 1:2 от немския Хановер. Следващият спаринг за възпитаниците на Анте Шимунджа е срещу сръбския гранд Цървена звезда на 25 януари, сряда.  

Официален сайт на Лудогорец - www.ludogorets.com/bg/
23 снимки


Заглембе откри резултата още в 38-ата секунда на срещата, когато поляците организираха добра атака отдясно, а топката бе центрирана ниско в наказателното поле, където Филип Старжински бе изпуснат и успя да реализира с нисък удар с десния крак в долния десен ъгъл на Симон Слуга.

Българският шампион отговори с добра възможност в 15-ата минута, когато Мануел Шоу изведе отлично с дълъг пас Бърнард Текпетей зад защитата на Заглембе, а ганаецът овладя топката и стреля към вратата, но стражът Бурич изли над гредата в корнер. По време на изстрела обаче нападателят бе повален на земята от противников защитник и разградчани поискаха дузпа, но съдията не видя основание да я отсъди.

Две минути по-късно Аслак Фон Витри центрира от ъглов удар, а на първа греда Шоу отклони топката, с която впоследствие игра новото попълнение Франко Русо, но вратарят Бурич улови слабия му изстрел.

Лудогорец беше близо до изравняването в 28-ата минута, когато Фан Витри напредна отдясно и комбинира с Доминик Янков, който пое топката, завъртя се добре и отправи отличен удар с левия крак пред наказателното поле, но Бурич се намеси и изби в корнер.

Пет минути преди края на първата част „орлите“ възстановиха равенството. Жоржиньо получи отдясно и достигна до топката на аутлинията, след което комбинира с Текпетей. Ганаецът пое кълбото и с мощен удар по диагонала не остави шансове на Бурич – 1:1.

В добавеното време на първото полувреме Заглембе можеше отново да поведе в резултата, но Франк Русо блокира изстрел на играч на полския тим точно пред голлинията.

На почивката Анте Шимунджа направи доста промени в състава на "орлите". Лудогорец стартира силно вторите 45 минути и се настани по-трайно в половината на своя опонент.

В 51-ата минута Кирил Десподов можеше да донесе пълен обрат за "зелените", след като беше изведен сам срещу вратаря от Клод Гонсалвеш, но родният национал стреля право в стража на полския тим и пропиля възможността.

В 65-ата минута Десподов отново пропусна отличен шанс за попадение, след като беше изведен отдясно в наказателното поле от Гонсалвеш. Крилото влезе навътре, но се забави и след това стреля право във вратаря.

Четири минути след това Заглембе също имаше страхотна възможност за втори гол. Томаш Пиенко беше изведен в половината на Лудогорец, влезе в наказателното поле и финтира Игор Пластун, след което стреля към вратата, но Серджио Падт блокира удара с една ръка.

Лудогорец беше  близо до второ попадение в 75-ата минута, когато Спас Делев центрира добре от от левия фланг в наказателното поле, където Диниш Алмейда се извиси и отигра отлично с глава, но вратарят на Заглембе показа чудесен рефлекс и изби в корнер.

Четири минути преди края на редовното време Лукаш Лакоби стреля директно от пряко свободен удар на добра позиция пред наказателното поле на „орлите“, но прати топката над вратата на Падт.

До края на двубоя нито един от двата тима не успя да намери пътя към нов гол и така проверката завърши без победител.


FT | ЛУДОГОРЕЦ - ЗАГЛЕМБЕ ЛЮБИН  1:1

0:1 Филип Старжински 1'

1:1 Бърнард Текпетей 40' 

Стартови състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ: Симон Слуга - Оливие Вердон, Франко Русо, Аслак фон Витри, Дени Групер, Мануел Шоу, Доминик Янков, Педро Нареси, Матиас Тисера, Бърнард Текпетей, Жоржиньо

Старши треньор: Анте Шимунджа

ЗАГЛЕМБЕ ЛЮБИН: Бурич, Клудка, Лавинчак, Бартолевски, Маковски, Лакоми, Старжински, Ходина, Бохар, Адамски