Българският шампион Лудогорец се изправя срещу чешкия Теплице в третата си контрола по време на подготвителния си лагер в Турция. Срещата в Белек стартира в 16:00 часа и на сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от проверката.

До този момент „орлите“ надделяха с 3:0 над словенския Олимпия Любляна, който ги елиминира в квалификациите на Шампионската лига по-рано през сезона, и с 3:1 над полския първенец Ракув Ченстохова. Предвидената контрола с украинския гранд Шахтьор Донецк пък беше отменена заради лошо време.

Снимки: Startphoto.bg
66 снимки

Днешният опонент на разградчани Теплице към момента се намира на десета позиция в чешката елитна Първа Лига. Отборът не може да се похвали с много големи успехи, като досега в историята си е печелил два пъти Купата на Чехия през сезон 2002/2003 и 2008/2009, а също така най-доброто му класиране в първенството е второ място през 1998/1999. През миналата кампания отборът, който е воден словашкия треньор Зденко Фртала, завършва на 13-а позиция в редовния сезон, а в плейофите остава на второ място във втората шестица.

Иначе, в понеделник Лудогорец официално обяви, че е продал родния национал Доминик Янков на канадския Монреал, който се състезава в МЛС.

За „орлите“, след днешната среща, предстоят още две проверки с чешки тимове по време на лагера им в Турция – срещу Сигма Оломуц (31 януари) и Млада Болеслав (3 февруари).