Шампионът Лудогорец е направил втори опит да привлече бившия португалски национал Виторино Антунеш, но сделката е пропаднала заради треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим, твърди „А Бола“.

По принцип 34-годишният Антунеш е резервен ляв бек, а първи избор е талантът Нуно Мендеш. Но предвид това, че през следващия сезон лисабонските „орли“ ще играят в Шампионската лига и ще имат повече от сгъстен календар, Аморим иска да има широчина в състава си.

Антон Узунов
31 снимки

Първото предложение на Лудогорец към Антунеш е от януари тази година. Тогава до трансфер не се стигна. Сега той влиза в последната година от своя договор и вече търси къде да продължи бъдещето си, но Рубен Аморим, извел Спортинг до първа титла на Португалия от 19 година, желае да разчита на него. Заради това той е отхвърлил предложения и от Арабския свят.

Виторино Антунеш има повече от богата визитка. Той започва кариерата си във Фреамунде, а след това преминава в Пасош Ферейра. След това играе за Рома, Лече, Лейшоеш, Ливорно, Паниониос, Малага, Динамо Киев и Хетафе. За националния тим на Португалия има 13 мача, в които е вкарал един гол. Той има Купа на Италия с Рома, две титли на Украйна с Динамо Киев и една на Португалия със Спортинг Лисабон.

Виторино Антунеш

източник: Gulliver/GettyImages