Ботев Враца и Лудогорец излизат един срещу друг в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 17:00 и ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата на живо. 

Ботев не започна добре пролетния дял от шампионата. Врачани тръгнаха с две тежки поражения с по 0:4 от ЦСКА 1948 и ЦСКА. Сега за тима предстои нов тежък тест срещу шампиона Лудогорец. Той обаче трябва да направи всичко възможно да излезе от кризата и да измъкне нещо от този мач, защото всяка точка е от значение в битката за оцеляване.

Лудогорец е на другия полюс. След слабия завършек на есенния дял на шампионата, разградчани направиха нужните корекции през зимата и започнаха ударно след подновяването на шампионата. Отборът записа три поредни победи на сметката си и то срещу отбори като Арда (4:0), Черно море (2:1) и Славия (3:1).

В този мач ще се изправят най-слабата защита срещу най-силното нападение в първенството. Ботев е допуснал цели 36 попадения във вратата си, което е най-много, заедно с Пирин (Благоевград). Лудогорец пък е вкарал 55 гола до момента и е начело по този показател.

През първия полусезон "Орлите" спечелиха с 3:1. Те имат и пълно превъзходство в досегашните 11 мача между двата тима с 9 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Вероятни състави:

Ботев Враца: Костов, Фераресо, Ничев, Миланов, Николов, Гаврилов, Георгиев, Ивайлов, Фазе, Ненов, Джало

Лудогорец: Пад, Сисиньо, Пластун, Вердон, Карничник, Сантана, Шоу, Каули, Делев, Десподов, Сотириу