Шампионът на България – Лудогорец, е изключително близо до това да подсили още повече своя отбранителен вал. Това ще се случи, след като разградчани вече привлякоха Марсел Хайстер на левия бек, но сега „орлите“ са се разбрали с испанския Леванте за привличането на десния краен бранител – Хавиер Идалго - Сон.

Леванте е в сериозен процес на ръководни промени, но това не пречи на бившия клуб на Владимир Манчев да си движи процесите покрай трансферния прозорец.

Start-Photo.bg
21 снимки

Super Deporte твърди, че тимът от „Хювефарма Арена“ вече се е договорил с „асулгранас“ и се очаква Сон да облече фланелката на Лудогорец през новия сезон.

Както е известно, отборът на Ивайло Петев разполага в тази зона с Аксел фон Витри, но нидерландецът няма алтернатива, като дори в хода на пролетта там играха Бърнард Текпетей и Спас Делев след зимната раздяла със Сисиньо.

29-годишният севилски бранител има договор с Леванте до 2024-а година, но опцията да играе в европейските клубни турнири, която му предоставя Лудогорец, го е грабнала. За Леванте Сон има 101 мача, в които е вкарал два гола и е подал за още един. През миналия сезон Леванте завърши на третото място в Сегунда дивисион със 73 точки, колкото имаше и втория Лас Палмас, но поради по-лошите си показатели отиде на плейофи, където не успя да се пребори за връщане в Ла Лига.