Българският първенец Лудогорец е близо до осъществяването на пореден голям трансфер. Очаква скоро „орлите“ да финализират сделката за Тиаго от бразилския втородивизионен Крузейро.

Новината беше съобщена от сайта „Superesportes”, който се позовава на източник, близък до преговорите. Лудогорец няма много време, за да завърши сделката, тъй като трансферният прозорец в България затваря на 28 февруари.

Според информацията, всичко е в много напреднала фаза и 20-годишният нападател ще подпише договор с разградчани. Неговата продължителност ще бъде 4 години. Твърди се, че Лудогорец ще плати 700 000 евро (4 милиона бразилски реала) за Тиаго, но Крузейро ще получи 25% от бъдещ трансфер на младия футболист.

Нападателят става част от настоящия си клуб през 2019 година, когато е привлечен от Вере Парана, като на 14 февруари 2020 година 70% от правата му са купени срещу 600 000 реала. В първата си година за Крузейро играе в тима до 20 години, където вкарва 12 гола в 42 мача.

След това клубът от Бело Оризонте изпадна в местната Серия Б, а Тиаго заигра в първия тим. За него вече има 10 попадения в 64 срещи в бразилската втора дивизия и в първенството на щата Минас Жераис.