Лудогорец успя да победи Локомотив София като гост с 3:1 в мач от 10-я кръг на efbet Лига. Попаденията за "орлите" бяха дело на Руан Секо, Клод Гонсалвеш и Кайо Видал, а за домакините точен бе Диого Тейшейра. Локомотив София стоеше добре през първата част, като имаше и аванс в резултата, но през второто полувреме тимът на Ивайло Петев успя да реагира по шампионски и да спечели трите точки, като доминираше изцяло на терена. С тази победа Лудогорец е вече 5-и с актив от 16 точки, докато Локомотив София остава на 12-а позиция с 9 пункта на сметката си.

start-photo.bg
85 снимки

В 7-а минута се откри първият шанс в двубоя, след като Бернард Текпетей имаше чудесна възможност да открие резултата, след като бе изведен на чиста позиция, а офанзивният играч направи страхотен финт, за да остане очи в очи с вратаря на Локомотив София, но ударът на крилото на Лудогорец бе спасен по феноменален начин от стража на домакините.

Локомотив София Лудогорец

източник: Sofascore

Само пет минути по-късно Ноа Сонко Сундберг допусна груба грешка в защита, като топката се озова в Диого Тейшейра, а той бе на чиста позиция и не се поколеба да отправи силен удар, който не остави шансове на Симон Слуга.

Малко след това Рик Джонатан получи пас на ръба на наказателното поле и опита късмета си от дистанция, но Любенов нямаше проблеми и улови спокойно. В 20-а минута Сон се свлече в наказателното поле на противника, като искаше да има дузпа, но главният арбитър Волен Чинков даде знак играта да продължи.

start-photo.bg
59 снимки

Иван Йорданов напредна с топка в крака в 24-а минута и стреля от разстояние по чудесен начин, но Любенов бе добре позициониран и успя да направи добро спасяване. В 33-а минута Руан Секо демонстрира отличен поглед върху играта, намирайки Рик Джонатан, а последният стреля от чиста позиция с десния крак, но стражът на Локомотив София отново се намеси по великолепен начин, а впоследствие топката бе изчистена от защитник пред самата голлиния.

Малко преди края на редовното време за първата част Текпетей падна в противниковото наказателно поле, след контакт със Симеон Мечев, но дузпа отново не бе отсъдена. В 59-а минута Аслак Фон Витри и Кайо Видал направиха чудесна комбинация помежду си, а последният намери Руан Секо в празно пространство, като офанзивният футболист завърши технично покрай Любенов, който нямаше как да реагира.

Лудогорец можеше и да обърне секунди след това, като Спас Делев получи в наказателното поле, като българският национал опита смайващо изпълнение със задна ножица, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Локомотив София. 

Мунир показа добър контрол върху топката и опита удар по диагонала, но той премина малко встрани от лявата греда на Любенов.

В 67-а минута Иван Йорданов получи добра топка на левия фланг, като българинът бе с много свободно пространство и центрира към Клод Гонсалвеш, който също бе непокрит и успя с глава да отбележи, за да направи пълния обрат.

В 76-а минута Спас Делев бе чудесно изведен зад гърба на противниковата отбрана, като отправи мощен удар от воле, но Любенов успя някакси да избие. Впоследствие вратарят на Локо София и Алан Диас не се разбраха, а там се възползва Кайо Видал, който бе най-съобразитилен и успя да се разпише пред опразнената врата.

Минута преди края на редовното време Красимир Станоев връхлетя върху избита топка и отправи мощен удар от разстояние, но Симон Слуга внимаваше и изби в корнер. Това бе и всичко в двубоя, който бе спечелен от Лудогорец с 3:1 срещу Локомотив София.

Стартови състави:

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 33. Алан Диас, 12. Бруно Франко, 4. Диме Димов, 20. Диого Тейшейра, 22. Ивайло Найденов, 26. Красимир Милошев, 31. Красимир Станоев, 16. Симеон Мечев, 9. Калоян Кръстев, 98. Стив Траоре

Треньор: Данило Дончич

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 6. Якуб Пьотровски, 7. Рик Джонатан, 8. Клод Гонсалвеш, 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон, 24. Оливие Вердон, 26. Ноа Сонко Сундберг, 37. Бернард Текпетей, 82. Иван Йорданов, 99. Руан Секо

Треньор: Ивайло Петев

 

подкрепя българския спорт