Лидерът на Локомотив (София) Антонио Вутов ще бъде продаден през следващата седмица, твърди БТА. Халфът, който е основна фигура в играта на червено-черните, има две оферти. Едната е от ЦСКА 1948, а другата е от чуждестранен отбор. Ръководството на клуба и самият футболист ще преценят заедно коя оферта да изберат.

Друг от конвертируемите играчи на локомотивци – вратарят Бубакар Гай ще се присъедини към тренировките в понеделник. Гамбийският национал имаше ангажименти с първата селекция на своята страна, получи малко по-дълга почивка и от новата седмица ще се включи в тренировките на тима. Най-вероятно ще му бъдат дадени и минути в следващата проверка в сряда срещу друг отбор от Втора лига – Беласица (Петрич), но преценката ще бъде на старши треньора Стойчо Стоев предвид състоянието му.

Стоев не остана доволен от видяното днес от неговите футболисти. В първата лятна контрола Локомотив (София) поведе с 1:0 на втородивизионния Марек (Дупница), но в крайна сметка отстъпи с 1:2. Според опитния специалист обаче, грешките са нормална част от този период на подготовка.
Двама нови футболисти от Белгия ще пристигнат до дни и ще получат шанс да се покажат във въпросната среща с петричани. Още възможности ще се дадат и на нидерландския бранител Лоренцо Соарес, който днес игра, но наставникът на тима за момента се въздържа от мнение за бъдещето му.