Ратко Достанич е новият главен мениджър на Детско-юношеската школа на Локомотив София, обявиха от клуба. 64-годишният сърбин е бивш треньор на Левски и Славия, има два периода начело на Цървена звезда. Специалистът е поканен да заеме поста лично от собственика на клуба - г-н Веселин Стоянов в амбициозния проект за пълна трансформация и модернизация на школата - приоритет номер едно за новото ръководство.
 
"Ратко Достанич е име с международна репутация и дългогодишен опит в изграждането на млади футболни таланти. Като ръководител на академията на Цървена звезда той изигра решаваща роля в развитието на футболисти, които в последствие донасят на клуба над 20 милиона. Сред най-изявените имена са световноизвестните Неманя Видич, Душан Баста, Бошко Янкович и Марко Пантелич. Достанич ще има пълната свобода и подкрепа да възроди славната "червено-черна" школа на Локомотив, с целта да върне клуба на челни позиции в развитието на млади таланти в България", написаха от "Надежда".
 
Официалното представяне на Ратко Достанич ще се състои на пресконференция във вторник, 1 октомври, от 11:00 ч. на стадион "Локомотив". На събитието ще присъства и изпълнителният директор на клуба, г-н Иво Котев, който ще представи бъдещите цели и визията за развитие на школата.
 
Освен това Локомотив постигна важно споразумение за ползването на спортната база в квартал Требич. Школата ще разполага с модерни и отлично поддържани съоръжения, като вече са поръчани нови съблекални, които ще допълнят професионалната среда за подготовка. Клубът изрази специални благодарности на г-н Людмил Димов за активното съдействие и предоставената база. В последните години терените в Требич бяха използвани от ЦСКА 1948, но договорът с "червените" изтече това лято и не бе подновен. 

подкрепя българския спорт