Локомотив София и Септември се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Локомотив", който стартира в 12:30 часа, ще бъде предван по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ше проследим сблъсъка минута по минута. Главен съдия на срещата е Георги Давидов.
 
И двата отбора не започнаха по мечтания начин футболната пролет. Локомотив Сф все пак успя да вземе точка от гостуването на Ботев Пловдив (0:0), докато Септември загуби от Арда (0:1) и то като домакин. Двубоят през есента между двата отбора завърши с победа 3:0 за "червено-черните". Септември обаче се представя силно в столичните дербита и сблъсъкът в "Надежда" се очаква с интерес. 
 
Интересно ще е, ако тимът на Светослав Петров получи правото да изпълни дузпа, кой от играчите ще получи доверието на треньора. Срещу Арда пропуск от бялата точка направи Асен Георгиев, а през есента същото направи и Димитър Костадинов. Септември има и два гола от дузпи чрез Красиан Колев и Асен Чандъров, но и двамата вече не са в отбора.  
 
"Железничарите" ще се опитат да спрат негативната си серия от пет срещи без успех, като в този период тимът има три равенства. Тези резултати отдалечиха Локомотив от топ 6, като отборът има 27 точки. Септември пък се намира на 13-о място с 15 пункта.
 
През зимата Локомотив София се раздели основни играчи през есента - Илия Димитров, Симеон Славчев и Димитър Митков. Младият Валентин Николов пък бе преотстъпен на Миньор Перник. Към състава обаче се присъединиха опитните Мартин Райнов и Станислав Костов, които ще се опитат да заместят напусналите играчи. Мики Орчев и Каду продължават да се възстановяват от контузии.
 
Септември се подсили с нападателя Влатко Стояновски и централния бранител Стефан Милич, който идва под наем от хърватския гранд Динамо Загреб.

подкрепя българския спорт