Локомотив Пловдив победи Локомотив София с 2:1 в мач от 17-я кръг на efbet Лига. Попадението за гостите бе дело на Карлос Франса, а за домакините точен от дузпа бе Георги Минчев, а Бруно Франко си отбеляза автогол, което донесе и трите точки на "смърфовете". Пловдивчани бяха по-добрите на терена, но и гостите от София имаха добри шансове да вземат точки от този сблъсък. С тази победа Локомотив Пловдив е вече 3-и с актив от 35 точки, а Локомотив София остава на 12-а позиция със 17 пункта на сметката си.

start-photo.bg
72 снимки

В 11-а минута Стефан Ламбезе игра с ръка в собственото си наказателно поле, а главният арбитър даде знак играта да продължи. Малко след това съдията разгледа сам ситуацията на ВАР монитора и отсъди дузпа в полза на Локомотив Пловдив. С изпълнението се нагърби Георги Минчев, който изпълни изключителон технично, за да открие резултата.

В 24-а минута Локомотив София изпълни корнер по чудесен начин, при който Динко Хоркаш увисна, а Карлос Франса само това и чакаше, като се извиси добре и засече топката, за да изравни резултата.

В края на първата част Карлос Франса направи страхотен индивидуален пробив, при който преодоля няколко противникови състезатели, а накрая стреля в близкия ъгъл, но Хоркаш блесна с невероятно спасяване.

В 51-а минута Евандро се освободи великолепно в противниковото наказателно поле, като преодоля и Александър Любенов, а след това стреля през опразнената врата, но Гонсало Кардосо изскочи, за да успее да спаси сигурен гол, избивайки от голлинията.

От последвалия корнер, топката бе изпратена по великолепен начин, а Бруно Франко не се ориентира добре и я отклони съм собствената врата, като стражът на Локомотив София нямаше как да реагира.

В 58-а минута Карлос Франса отново напредна добре с топка в крака и нахлу в противниковото наказателно поле, където отправи изстрел от трудна позиция, но Хоркаш успя да отрази. В 72-а минута Джовани изпрати топката директно във вратата от пряк свободен удар, но Любенов успя да се намеси и да избие в корнер.

Десетина минути преди края на редовното време Бруно Франко се справи добре на фланга и центрира с левия крак към Христо Иванов, като последният отправи изстрел с глава, който попадна право в ръцете на Динко Хоркаш.

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев 71. Оливер Кардем, 6. Христо Иванов, 22. Ивайло Иванов, 21. Евандро, 7. Бабакар Дион, 17. Алфа Конте, 9. Георги Минчев

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 4. Диме Димов, 12. Бруно Франко, 2. Гонсало Кардосо, 93. Стефан Ламбезе, 26. Красимир Милошев, 10. Валентин Николов, 21. Антони Иванов, 31. Красимир Станоев, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса