Отборите на Локомотив Пловдив и Славия се изправят един срещу друг в първия неделен двубой от петия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ стартира в 18:45 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Черно-белите“ все още нямат победа в шампионата и е с най-слабото нападение от началото на сезона – 1 отбелязан гол или средно по 0,33 на мач. „Смърфовете“ са и в серия от 5 поредни шампионатни мача без победа.

Тимът подписа с канадския нападател Джон Пол, който до миналата година играеше в Струмска слава. Проблеми с документацията обаче бавят включването му в игра. Чуждестранни отбори пък имат интерес към таджикистанския национал Парвиз Умарбаев.

Славия допусна по един гол в предишните си три шампионатни гостувания. „Белите“ допускат и средно по 1 гол на мач от началото на сезона.

В тима се опитват да си върнат Филип Кръстев, който в момента е под наем в елитния френски Троа от Ломел. Той не получава достатъчно шансове за изява, а за интереса към него призна и президентът на столичани Венцеслав Стефанов. В същото време бранител от Хаити кара проби в тима.

Венцислав Керечев пък е под въпрос за двубоя, след като доскоро се възстановяваше от контузия.


18:45 часа | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – СЛАВИЯ

efbet Лига, V-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (3-4-1-2): Илко Пиргов – Кристиан Гомис, Милош Петрович, Артур Крачун – Николай Николаев, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Конър Руън – Лукас Салинас – Бирсент Карагарен, Димитър Илиев

Старши треньор: Александър Тунчев

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Светослав Вуцов – Ертан Томбак, Емил Виячки, Андреа Христов, Людовик Соареш - Георги Вълчев – Радослав Кирилов, Петер Макрилос, Ерол Дост, Тони Тасев – Калоян Кръстев

Старши треньор: Златомир Загорчич


Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив