Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, е имал възможността да поеме кипърския АЕЛ Лимасол, пишат медиите на Острова на Афродита. Ръководството на „смърфовете“ обаче не е пуснало специалиста, под чието ръководство отборът се представя впечатляващо и оглавява класирането в efbet Лига.

АЕЛ не се представи задоволително през миналия сезон и завърши на осмо място в кипърското първенство през миналия сезон, а от началото на този има само две победи и е в долната половина на таблицата. Това доведе до уволнението на наставника Христос Харалабус. Вчера клубът официално назначи за негов наследник финландеца Тони Коскела.

Преди няколко дни Gong.bg писа, че клубът от Лимасол е потърсил и старши треньора на втория в подреждането Черно море – Илиан Илиев, който обаче е отказал предложението.

Начело на АЕЛ преди време беше Ивайло Петев. Треньорът на Лудогорец пое състава през октомври 2013-а година и го изведе до второто място в крайното класиране. Той напусна поста през ноември следващата година и малко след това стана национален селекционер на България.