Локомотив Пловдив победи с 3:1 съгражданите си от Марица в първата си контрола от предсезонната си подготовка. Двубоят се игра при закрити врати на стадиона на "черно-белите" в парка "Лаута".

Домакините поведоха в резултата още в 11-ата минута, когато Парвиз Умарбаев центрира, а съотборникът му Диниш Алмейда се раписа с глава.

През цялото първо полувреме възпитаниците на старши треньора Александър Тунчев доминираха, но пропуски направиха Бирсент Карагарен, Лукас Масоеро и Алмейда.

TribunaPlovdiv
11 снимки

В 39-ата минута Карагарен с мощен шут нацели страничната греда на противниковата врата.

Футболистите на третодивизионния Марица разчитаха на контраатаки, но не затрудниха защитата на съперника.

Надмощието на локомотивци продължи и през второто полувреме. В 79-ата минута Кристиан Илич подаде към каращия тестов период в състава Дамани Камара, който се разписа за 2:0.

Четири минути по-късно Петър Шопов, който е проби в Марица, вкара почетен гол след бърза контра. Крайното 3:1 в полза на Локомотив Пловдив оформи Кристиан Гомис в 90-ата минута на двубоя след разбъркване в наказателното поле след корнер.

Неофициален дебют за "черно-белите" направи синът на спортния директор Георги Иванов - Александър, както и пристигналите на проби Жоел Бопесю и Камара.