В навечерието на десетия кръг от efbet Лига Локомотив Пловдив все още удържа първото място в класирането, макар подгласникът Лудогорец да има един мач по-малко. Ако се върнем 6 сезона назад, ще видим какъв огромен прогрес показват „черно-белите“ по отношение на мястото си в таблицата.

През сезон 2014/15 Локо Пловдив е на 10-ото място от 12 отбора с едва шест точки и една победа. Като цяло „смърфовете“ показват една почти постоянна тенденция да повишават актива си оттогава до днешна дата, като скокът е особено рязък след идването в отбора на Бруно Акрапович. Босненецът дойде в края на октомври 2017 година, като преди това отборът се бе заковал на 10-ото място след 10-ия кръг с 11 точки. През следващите три сезона пловдивчани надградиха съответно с пето, трето и сега с първо място, като точките са 16, 17 и 19.

Дали постоянното еволюиране в оформянето на тима, стилът на игра и ефективността не е стигнало времето, в което отборът да отхвърли любимия си приоритет – Купата и да погледне към титлата? Да не забравяме, че много висока оценка на „черно-белите“ и то не само от куртоазия даде великият Жозе Мауриньо. А той обикновено не бърка в преценките./Мач телеграф