Локомотив София и Ботев Враца откриват 14-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в столицата стартира в 17:30 часа и ще може да я гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Железничарите“ засега се справят повече от добре през този сезон, въпреки че загубиха в последния си дуел. Те отстъпиха с 2:3 над новака Хебър и пропуснаха шанса да влязат в първата шестица. Следва обаче възможност за реванш срещу подобряващия се Ботев.

Локомотив спечели 12 от последните си 13 домакинства на врачани. Напоследък „червено-черните“ нерядко се забъркват в мачове, в които попаденията са и в двете врати, както беше срещу Спартак Варна, Левски и Хебър. Станислав Генчев иска темпо и агресия от своя тим и това в не малка степен се получава, дори и да е за сметка на някои дефанзивни пробойни на моменти.

Столичани разгромиха през седмицата с 9:1 в контрола третодивизионния Надежда Доброславци.

За днешната среща обаче Генчев няма да може да разчита на бразилския защитник Каду, но един от лидерите на „червено-черните Антонио Вутов изтърпя наказанието си и се очаква да се завъре сред титулярите.

Ботев Враца е по-умерен при Даниел Моралес, но е единственият отбор, който е вкарал гол във всяко едно гостуване в първенството през сезона.

Клубът се подсили с талантливия вратар Александър Кючуков, който засега ще играе в дублиращия отбор на врачани. 

Със сигурност звездата на Ботев Брайън Переа ще поведе атаката и отново ще бъде основната заплаха за Локомотив.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – БОТЕВ ВРАЦА

efbet Лига, 14-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-4-1-2): Александър Любенов – Божидар Кацаров, Матеус Роча, Марио Петков – Ивайло Найденов, Симеон Славчев, Красимир Милошев, Селсо Рапосо – Антонио Вутов – Димитър Митков, Карлос Франса

Старши треньор: Станислав Генчев

БОТЕВ ВРАЦА (4-2-3-1): Красимир Костов – Том Рапнуи, Меси Битомусока, Диего Фераресо, Брайън Мендоса – Йохан Валбуена, Антонио Георгиев – Даниел Генов, Сантиаго Монтоя, Мирослав Маринов – Брайън Переа

Старши треньор: Даниел Моралес


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Локомотив“, град София


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT