Ограниченията, които се налагат в отделните страни за спиране на разпространението на COVID-19, удрят сериозно по плановете за зимна подготовка на българските отбори. Най-сериозно може да съжалява Локомотив Пловдив, който ще пропусне много престижно турне в ОАЕ.

Пътуването се договаряше лично от собственика на клуба Христо Крушарски. „Черно-белите“ имаха покана за двуседмичен лагер, в който да изиграят и няколко контроли, както с местни тимове, така и с такива от Западна Европа. Ограниченията обаче са на път да лишат състава и от традиционната  дестинацияжТурция, където „черно-белите“ тренираха през зимата в последните години.

„Като гледам какво става, подготовката ще си я караме в България. Ограниченията са сериозни. Аз лично не мисля, че това ще е чак толкова голям проблем. Преди години къде са тренирали нашите играчи. В снега се каляват и здравето, и характерите. Казвам го като човек, израснал в планината“, коментира Крушарски./Мач телеграф

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.