Локомотив София и Черно море излизат днес от 15:15 часа един срещу друг в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. Мачът на националния стадион "Васил Левски" ще може да гледате пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Тук на Gong.bg пък ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

„Железничарите“ изиграха два мача досега през пролетта, като в първия стигнаха до равенство 1:1 срещу ЦСКА, а във втория загубиха визитата си в Благоевград на прекия конкурент за оцеляване Пирин с 1:2.

В състава на домакините заради контузии липсват контузените Матеус, Симеон Славчев и Красимир Милошев. Добрите новини за Иван Колев са свързани със Селсо Рапосо и Александър Александров, които се завръщат след изтърпяни наказания.

„Моряците“ пък имат само един пролетен мач, загубен с 1:2 от Лудогорец, но и последният им мач преди зимната пауза бе загубен с 0:2 от ЦСКА. Ако тимът от морската столица загуби срещу "червено-черните", това ще значи серия от три поредни загуби - нещо, което не им се е случвало от 2019-а година.

 За гостите единственият отсъстващ е контузеният Каспаравичус, който отбеляза срещу разградския тим в миналия кръг. След наказания се завръщат Васил Панайотов и Евгений Сердюк, но самият наставник Илиан Илиев отнесе наказание от една среща и глоба след срещата с 10-кратния шампион на България в миналия кръг.