Локомотив София заминава тази вечер за Турция, където ще изкара 10-дневна подготовка. "Червено-черните" ще се придвижат с автобус до Истанбул, а утре сутринта летят за Анталия, откъдето ще се придвижат до хотела си в Сиде. Любопитното е, че на турска земя Локомотив ще дели един покрив с още три български отбора - Славия, Монтана и Спартак Варна. 
 
Часове преди заминаването треньорът Иван Колев призна пред Gong.bg, че не се е отказал от привличането на флангови футболист. 
 
"Бях набелязял Иван Коконов, но той реши да остане в Арда. Следим пазара и не е изключено да подсилим отбора с крило. Надявам се играчите, които взехме тази зима, бързо да се адаптират и да ни помогнат през пролетта. Хубаво е, че тръгваме за Турция, защото ниските температури в София много затрудняват тренировките. Последните два дни бяхме принудени да се готвим на изкуствения терен на нашия стадион", заяви Колев.  
 
В групата на Локомотив София за лагера в Турция са включени 24 футболисти. Планирани са 4 контроли, като само за 26 януари ще се търси съперник на място. Причината е, че вторият тим на Анталия е отказал спаринга. За 22-ри е планиран мач с  Балтика Калининград (Русия), за 25-ти - с Дукагини (Косово), а за 28-и - със Спартак Суботица (Сърбия).

подкрепя българския спорт