Отборът на Локомотив Пловдив има договорка с напусналия Черно море млад халф Емил Янчев и се очаква той да е част от новите футболисти, които днес ще започнат подготовка с тима. Юношата на „моряците“, който натрупа повече от 30 мача за първия тим на варненци в елита, си тръгна от „Тича“ с изтичащ договор след края на сезона. Спортният директор Георги Иванов и помощник-треньорът Георги Илиев познават качествата му и са го препоръчали на Александър Тунчев като конкурент на национала Петър Витанов в средата на терена.

Янчев е на 22 години, а заедно с него подготовка с Локомотив ще започне и 20-годишният Айвън Ангелов. Както „Мач Телеграф“ пръв съобщи, техничарят, роден в Ловеч и преминал през школата на Левски, впечатли с изявите си за Беласица през пролетта. Младежът се отличи с 4 гола и 5 асистенции под ръководството на Саша Симонович.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
57 снимки

Не е ясно обаче дали ситуацията в защитата на Локо няма да се усложни още повече. От клуба на няколко пъти настояха, че Жан-Кристиян Гомис ще остане и за следващия сезон, но самият футболист очевидно е на друго мнение. Той призна пред френска медия, че много трудно ще остане на „Лаута“ и според него договорът му изтича на 30 юни.

„Футболистът, който бе на моя пост (б. р. - Давид Малембана), беше контузен, аз се възползвах от шанса си и започнах да играя като титуляр. Локомотив имаше успешен сезон, след като завърши на второ място в шампионата. Сега може да играем в Европа. Моят договор обаче изтича на 30 юни. Дори да получа доверието на треньора, се колебая дали да остана. Бих искал да се завърна във Франция. Ще трябва да взема решение“, каза Гомис пред actu.fr.

„Преминах един крайъгълен камък този сезон. Не ме интересуват предложения от трета или четвърта дивизия във Франция. Ако успея да си намеря място в Лига 2, където да имам шанс да играя, това може да е добро предизвикателство за мен“, казва още футболистът.

„Бих искал да намеря клуб до средата на юли, за предпочитане във Франция. Ако трябва да се върна в чужбина, ще го направя. Аз съм авантюрист, нямам нищо против да пътувам“, допълни играчът.