Бранителят на Етър Пламен Крачунов е сред първите цели на Локомотив Пловдив за лятната селекция. Опитният играч е сред вариантите за подсилване на защитния вал на „черно-белите“ след стабилните игри, които изнесе с виолетовия екип. Той потвърди своята класа и в срещата с носителя на Купата на България на „Лаута“ преди десетина дни, когато игра солидно в дефанзивен план, а вкара и изравнителния гол.

Разговорите с Диниш Алмейда за нов договор все още не са приключили, но дори и португалецът да остане, Александър Тунчев ще иска да разполага с още един защитник.

Интересното е, че той желаеше Крачунов, с когото игра заедно именно в Локомотив Пловдив през есента на 2013-а, и в ЦСКА през сезон 2014/15, още преди година и го бе предложил на Бруно Акрапович. Босненецът обаче отказа, тъй като Антон не играеше редовно в Полша. Тогава бе договорен напусналият вече Акинсола Акиниеми.

Крачунов премина за кратко през Локомотив София и миналото лято подписа с търновчани. В контракта му има опция за удължаване с още една година, но няма да е проблем той да се върне на „Лаута“ като свободен агент, още повече, че винаги е бил любимец на почетния президент Христо Бонев. Единствената спънка може да е свързана с това, че състезателят вече е на 32 години, а Христо Крушарски иска да се налагат млади.