Локомотив Пловдив победи Берое с 3:1 като гост и се изкачи на първата позиция в efbet Лига. В началото на двубоя Диниш Алмейда с глава откри резултата, но в средата на терена Иван Минчев възстанови равенството след точно изпълнена дузпа. През второто полувреме резервата Кристиан Илич бе точен с глава, извеждайки тима си отново напред. В заключителните минути на двубоя се стигна до сблъсъци между футболистите, което доведе и до червен картон за Иван Минчев. Дълбоко в добавеното време на двубоя Димитър Илиев от дузпа оформи крайният резултат.

LAP.bg
31 снимки

Двата отбора стартираха в спокойно темпо като се стремяха да не допускат грешки и заложиха на сигурна игра. Още от самото начало си пролича, че ни предстои здрава битка в центъра на терена.

В 4-ата минута Берое организира опасна атака по левия фланг. Лукас Масоеро успя с глава да избие центрирането на Крум Стоянов, но топката попадна в Еривалдо, който от границата на наказателното поле стреля над вратата.

Домакините продължиха с натиска си и две минути по-късно Крум Стоянов опита да реализира от дистанция, но изстрелът му от въздуха бе слаб и Мартин Луков улови без проблеми.

Заралии притиснаха съперника си и не позволяваха на "смърфовете" да застрашат вратата на Християн Василев. В 10-ата минута Иван Минчев стреля от дистанция, но много неточно и топката излезе в аут.

В 13-ата минута изненадващо на действията на терена, Локомотив Пловдив откри резултата. Лукас Салинас центрира от фаул в наказателното поле, където Диниш Алмейда остана непокрит и с глава реализира в долния десен ъгъл.

Берое веднага тръгна с масирани атаки,  за възстанови бързо равенството, но защитата на Локомотив Пловдив не се пропука. В 19-ата минута Иван Минчев центрира остро в наказателното поле, където Алиун Фал атакува топкта, но бе изпреварен от Диниш Алмейда. Португалецът изби кълбото в ъглов удар, но такъв не последва, след като главният съдия Волен Чинков посочи играта да продължи с изпълнение на аут.

Последваха минути, които предоставиха много битка, но липсваха головите опасности пред двете врати. Изстрел на Лукас Салинас бе блокиран

В 29-ата минута Берое получи правото да изпълни дузпа. Иван Минчев изведе Алиун Фал в наказателното поле, където Диниш АЛмейда фаулира нападателя на заралии и главният съдия Волен Чинков посочи бялата точка. Иван Минчев застана за топката и с изстрел в долния ляв ъгъл възстанови равенството.

В 36-ата минута последва нова добра възможност за домакините. Лукас Масоеро изпревари Еривалдо и изби с глава в наказателното поле, но топката попадна в Крум Стоянов. Бранителят нанесе изстрел от въздуха, но той се оказа много неточен и кълбото излезе в аут.

Берое продължи да притиска Локомотив Пловдив, но до опасности пред Мартин Луков не се стигна, след като отбраната пред него се справи с атаките на заралии. В заключителните минути на първото полувреме Иван Минчев центрира от фаул в наказателното поле, но Диниш Алмейда бе над всички и португалецът изби топката далече от наказателното поле на гостите.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и същите футболисти, които стартираха мача продължават битката в Стара Загора.

В самото начало на втората чааст Иван Минчев стреля технично от пряк свободен удар, но топката премина много близо покрай левия страничен стълб.

В 49-ата минута Октавио нахлу в наказателното поле и центрира по земята, но Лукас Масоеро изби. Крум Стоянов стигна до топката и стреля, но в тялото на Лукас Салинас, след което и Алиун Фал не успя да нанесе точен изстрел във вратата на Мартин Луков.

Постепенно играта често бе накъсвана и до опасности пред една от двете врати не се стигна. Треньорът на гостите Бруно Акрапович първи направи промени по състава си и включи в игра Кристиан Илич на мястото на Парвиз Умарбаев.

В 64-ата минута Локомотив Пловдив отново излезе напред в резултата. Лукас Салинас повтори отличното си центриране от фаул през първото полувреме и достави топката до Кристиан Илич, който с глава реализира в левия ъгъл на вратата.

Десет минути след попадението Момчил Цветанов бе изведен в наказателното поле. Крилото стреля технично, но топката кацна на външната страна на мрежата.

В 76-ата минута Стив Фуртадо проби по дясното крило и навлезе в наказателното поле, където падна след съприкосновение с Георги Минчев, но главният съдия Волен Чинков бе категоричен, че нарушение няма.

Минута по-късно официалният си дебют за Локомотив Пловдив направи Кристиан Гомис, който се появи на мястото на Петър Витанов.

В заключителните минути на двубоя Берое предприе масиран натиск, но Мартин Луков не бе застрашен. В 88-ата минута двата отбора се сдърпаха след нарушение срещу Георги Минчев, но главният съдия Волен Чинков предотврати спора. Реферът показа жълти картони на Георги Минчев и Теди Мезаг, а след съвещание с един от помощниците му показа втори жълт на Иван Минчев и халфът на Берое трябваше да напусне терена и да остави тима си в намален състав.

Дълбоко в добавеното време Локомотив Пловдив получи дузпа за нарушение на Теди Мезаг срещу Бирсент Карагарен. Димитър Илиев застана зад топката и с премерен изстрел в долния десен ъгъл реализира. Това бе и последното по-интересно положение в мача.

БЕРОЕ - ЛОКО ПД 1:3

0:1 Алмейда 13'

1:1 Ив. Минчев 31'-д.

1:2 Илич 64'

1:3 Д. Илиев 90+4'-д.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: Християн Василев, Стив Фуртадо, Теди Мезаг, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Александър Цветков, Иван Минчев, Октавио, Гаюс Макута, Алиун Фал, Еривалдо

Треньор: Димитър Димитров

ЛОКО ПД: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Треньор: Бруно Акрапович

Гл. съдия: Волен Чинков

Стадион: "Берое", Стара Загора