Локомотив Пловдив не допусна никаква изненада и успя да спечели визитата си на Витоша в последен мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Бруно Акрапович се наложи с 3:2 в София и така записа седмия си успех от началото на кампанията, доближавайки се на три точки от втория Левски и на четири от лидера Лудогорец.

Съставът на Витоша пък инкасира десетото си поражение в елита до този момент. Отборът от Бистрица има едва три точки в актива си от началото на сезона, след като успя да се наложи единствено над новака Царско село.  

Това бе четвърти пореден двубой  за Локомотив във всички турнири, в който „смърфовете” бележат три или повече голове.

Още във втората минута Локомотив застраши вратата на домакините. След атака отляво, топката бе центриране в наказателното поле, където Бирсент Карагарен остана под коженото кълбо и не успя да отправи удар. Домакините пробваха контраатака, която също не се увенча с успех .

Постепенно гостите затягаха все повече и повече обръча пред вратата на Кацарев, на когото се наложи да се намесва решително на няколко пъти. Първият точен удар в срещата отправи Правис Умарбаев, който стреля от границата на наказателното поле, но стражът на домакините плонжира добре и изби в корнер. Последваха нови две възможности, създадени от Георги Илиев и Ален Ожболт, като ударът на първия бе изчистен от Румен Гьонов от голлинията.

Футболистите на Бруно Акрапович продължиха да диктуват събитията на терена, като единствената интересна ситуация пред вратата на гостите дойде в 28-ата минута, когато домакините претендираха за дузпа.

След центриране от фаул топката тупна коварно и спря в тялото на Томашевич преди тя да бъде изчистена силно напред. Играчите на Витоша поискаха игра с ръка, но такава нямаше и реферът Георги Давидов не се подведе.

Локомотив дочака своя миг в 33-ата минута, когато Диниш Алмейда реализира нов гол с фланелката на „смърфовете”. След атака по десния фланг Георги Илиев центрира пред пеналта, отбраната на бистричани не се ориентира добреи позволи на връхлиташия Алмейда да стреля с глава за 1:0.

Още в следващата си атака гостите можеха да удвоят преднината си, но след самостоятелен рейд на Димитър Илиев, късметът покри Кацарев. Нападателят не успя да стреля силно и прати топката неточно в аут.

Всичко по-интересно в мача дойде през втората част, когато паднаха нови три гола. Мачът след почивката започна доста по-добре за домакините, които пробваха да притеснят своя съперник още в началните минути.

Футболистите на Енгибар Енгибаров направиха няколко добри атаки, които обаче не завършиха с удар по посока вратата на Мартин Луков.

Lap.bg
31 снимки

Гостите от Пловдив отговориха подобаващо на предизвикателството, отправено им от футболистите на домакините. Ветеранът Георги Илиев реализира страхотен гол, с който се опита да откаже бистричани в срещата. Халфът на „смърфовете” бе оставен непокрит в наказателното поле, където успя да овладее една наглед безопасна за вратаря на Витоша топка. Илиев укроти коженото кълбо, завъртя се и с удар от въздуха с левия крак не остави шансове на Кацарев.

Голът обаче не смути домакините, които отговориха мигновено. Още в ответната атака Атанас Кабов заби първия си гол в родния елит. Юношата на Левски реализира след свиреп удар по диагонала отляво, за да намали пасива на своя тим.

Кабов обаче бързо се превърна от герой в антигерой за своите. След като вкара красивото попадение, младокът извърши нарушение срещу Карагарен в наказателното поле, а реферът посочи бялата точка.

Дузпата бе превърната в гол от Димитър Илиев, който заби шестото си попадение от началото на сезона. В продължението на срещата Венци Бонев се разписа с глава след центиране от корнер, за да оформи крайния резултат. 

В следващия кръг Витоша гостува на ЦСКА на стадион „Българска армия”, докато Локомотив Пловдив ще срещне Етър във Велико Търново.


ВИТОША – ЛОКО ПД 2:3

0:1 Алмейда 33', 0:2 Георги Илиев 53', 1:2 Кабов 54', 1:3 Димитър Илиев 66', 2:3 Бонев 90'

Стадион: „Витоша”, София

Рефер: Георги Давидов

Витоша: Кацарев, Гочев, Зюмбулев, Бонев, Гьонов, Кочилов, Амзин, Садула, Долапчиев, Котев, Кабов

Треньор: Енгибар Енгибаров

Локомотив Пловдив: Луков, Малембана, Алмейда, Езе, Петрович, Умарбаев, Томашевич, Карагарен, Димитър Илиев, Георги Илиев, Ожболт

Треньор: Бруно Акрапович