Отборите на Етър и Локомотив Пловдив се срещат в съботния ден на стадион "Ивайло", в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига.

Срещата можете да наблюдавате от 17,30 часа пряко по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а също и както винаги да проследите нейното развитие минута по минута в GONG.BG.

В състава на Етър за двубоя са възстановени Яни Пехливанов и Румен Руменов, но пък отпадат голмайсторът Даниел Младеновq, Флорент Боджадж и халфът Никола Колев. В предишния кръг "болярите" допуснаха пълен обрат срещу Арда. Управата на великотърновци пък привика треньора Росен Кирилов на спешна среща, на която бяха дискутирани последните резултати на тима ("виолетовите" загубиха 3 от последните 4 срещи в първенството). В същото време ветераните на Етър и Манчестър Юнайтед пък ще напраят шоу мач на 11 октомври.

За Локомотив Пловдив неостаряващият Георги Илиев е на прага на велик рекорд. Срещу Витоша 38-годишният полузащитник изигра своя 452 мач в елита на България и само три двубоя го делят от подобряване на рекорда на Марин Бакалов. Илко Пиргов преподписа своя договор за още един сезон. "Черно-белите" са със съриозни амбиции за топ 3 и ще играят срещу Литекс за Купата на България. Бирсент Карагерен пък получи първата си повиквателна за националния отбор, докато Парвиз Умарбаев отново беше призван от родния си Таджикистан.

Едно постоянно разочарование за "черно-белите" си остават новите попълнения Силвен Десланд и Джордън Греъм, които продължават да не могат да бъдат картотекирани. Те все още са без документи и клубът смята да заведе съдебни процеси.