Отборът на Созопол ще изиграе своята четвърта контролна среща от зимната подготовка срещу носителя на Купата на България - Локомотив Пловдив. Двубоят със "смърфовете" е на 27-и януари /сряда/, от 14:00 часа, на стадион "Арена Созопол".

„Черно-белите” са на лагер в Поморие, а в първата и втората си контрола спечелиха с 3:1 срещу Марица Пловдив и с 2:0 срещу Атлетик Куклен, а срещите се проведоха на стадиона в парк "Лаута". В третата си контрола, "смърфовете" се наложиха с 3:0 над Берое в Стара Загора.

Созопол инкасира поражение в първата контрола от зимната подготовка. Възпитаниците на Маргарит Димов загубиха с 1:4  от Черно море Варна, на стадиона в Каблешково. Последваха и две убедителни победи в следващите две проверки  - 10:0 срещу Верея Стара Загора и3:0 срещу коравия тим на ФК Ямбол 1915, който има много потенциал и ще се бори през пролетта за оставане в Югоизточната Трета лига. Бившият защитник на Славия, Нафтекс и Локомотив Пловдив Георги Мечечиев привлече в редиците си момчета от бургаски регион и такива преминали през силните бургаски школи, които ще помагат. В контролата със Созопол личаха имената на Златко Ненов, Стоян Маринов, Павел Парушев - син на легендата на Нефтохимик Велиян Парушев, Живко Илиев, Мирослав Коев, Симеон Русев, който се завърна в родния Ямбол, но изгледа срещата отблизо, вратарят Кристиан Ван Дел Темпел и други опитни футболисти от школата и региона в Ямбол.