Единият от собствениците на компанията за спортна екипировка Joma - Валентин Николов, даде интервю пред Gong.bg. Повод да го потърсим е спорът между Левски и Macron относно доставчика на спортна екипировка на Левски. Неговата фирма не е страна по случая, но бе намесена в спора, тъй като подписа договор със "сините".

- Г-н Николов, как бихте коментирали спора на Левски с Macron? Вашата компания не е страна, но все пак беше замесена, тъй като стана ясно, че ще облича "сините".

- Ние не желаем да взимаме отношение по този въпрос, тъй като не сме страна по случая. Нямаме желание да се намесваме.

Lap.bg
15 снимки

- Добре, вашата компания Joma подписа договор с Левски. Как успяхте да спечелите доверието на клуба?

- Договорните отношения с Левски несъмнено носят както емоционален, така и чисто професионален заряд. За жалост влизаме в отношения в тежък период за клуба. Подписахме договор с Левски за три години, за да помогнем в първия етап на Левски. Нямам точни спомени, но преди около 10-15 дни от ръководството на Левски ни потърсиха. Молбата им бе да облечем представителния отбор на Левски.

Тогава се отключиха нашите емоции и това ни накара да откликнем на желанието на клуба. Левски вече разполага с пълна екипировка, която се намира в склада на клуба. В това отношение Левски е обезпечен. 

Запознат съм с диспута, в който участваха Георги Георгиев и Тити Папазов. Уважавам Георгиев, тъй като е възпитан и културен човек. Той е честен бизнесмен. Няма никакъв смисъл да навлизаме в излишни спорове коя от двете компании е по-добра и голяма. Това е доста субективно понятие. Знам, че и двете се ползват с добър авторитет и качествени стоки. Така че тук няма място за полемика. Договорът, който подписахме с Левски, е изгоден за клуба. От наша страна няма никакви изисквания за финансови задължения, които Левски трябва да изпълнява. Подобни неща не са залегнали като рамка в договора. 

- Какво е мнението Ви за Тити Папазов?

- Тити беше доста разгорещен. Левски и феновете на клуба трябва да са щастливи, че имат герой като Тити . Радвам се, че познавам Тити  Папазов и, че той е мой приятел. Той прави всичко със сърце и душа. Така взима и решенията си. Често пъти ми се е искало да бъда като него. Тук говоря емоционално и като фен.