Скулпторът на паметниха на легендарния футболист Георги Аспарухов, Любомир Григоров, сподели, че за него е било чест да бъде направен такъв монумент, но и каза, че е изпитал трудности при неговата изработка. Днес е била и първата копка.

"Отговорността е огромна, защото това е образ, който е познат на всички. Това е историческа личност, едва ли не с митологичен характер. Паметникът трябва да е реалистичен. Приликата беше предизвикателство, както и позата. За мен беше удоволоствие. Това е огромна привилегия, това е изключително светъл образ и е бил суперзвезда на България. Исках да предам устрема, защото на терена той наистина е бил фокусиран", сподели Григоров.

"Гледах неговите изяви, той е наистина много благ и скромен човек, на терена обаче е съвсем друг. Трябва да опознаеш личността, за да я изобразиш, със сигурност. Изгледах много, за да мога да се запозная. За да пресъздадеш качествено образа, трябва да живееш с него", добави скулпторът.

"Наистина не беше лека задачата, но се постарах много и се надявам да оправдая очакванията. Нека не слагаме каруцата пред коня. Искам да бъде сложен истинският паметник и тогава ще мога да кажа дали съм напълно удовлетворен", завърши Любомир Григоров.