Наставникът на ЦСКА 1948, Любослав Пенев, се изказа за пореден път изключително остро срещу ръководството на ЦСКА. Той сподели, че единствено ръководните фактори в клуба не бяха доволни, че тимът се е развивал под негово ръководство, печелейки и Купата на България. Специалистът смята, че именно тези хора са предали както отбора, така и феновете. 

lap.bg
9 снимки

„Нямаме кадрови проблеми. Ще проведем последна тренировка днес. Очаквам да продължим да се представяме, както досега. Това е изискване, което непрекъснато им поставям“.

„Едва ли ще се срещаме често със Стойчо. Той е нов човек в нашата структура. Фактът, че той започва при нас, не означава, че моето мнение ще се промени. Той няма да се занимава в никакъв случай с футбол, докато съм в клуба“.

„Мисля, че рано или късно ще има един ЦСКА. Как ще стане, не мога да кажа, но ще има такъв клуб, който да е на и за феновете. Ще се върна малко назад, към последния ми престой на „Армията“. Бях поканен там, за да туширам напрежението между фенове и ръководство и това се случи, особено след печеленето на трофеи. Само ръководството не беше доволно, тъй като там целите са различни – да не се надгражда и да сме втори, трети, но не и първи. Бях изгонен след 3 месеца добра работа – абсолютно предателство. Сектор Г се чувства мамен в продължение на 7 години, също като мен. Взели са много правилно решение, това нещо веднъж завинаги трябва да спре. Познавам се добре с момчетата от Сектор Г, които са ме подкрепяли безусловно и това го ценя. Винаги ще им бъда благодарен и това е важно. Имаше една игра „студено-топло“ едно време. Топлото трябва да се търси на място, близко до „Армията“, където са всички предатели“.

„Винаги трябва да има професионално напрежение. Момчетата го знаят и се опитвам да го предавам в тренировките. Всеки трябва да може да работи под високо професионално напрежение. Трябва да се мисли за тренировките и мачовете и да се представя по най-добрият начин.

„Очакваме попълнения. Няма гаранция, че ще дойдат, но ще е хубаво да има нови играчи през този трансферен прозорец. Има не малко време. В последния момент се сключва сделки. Всички изчакват и ще проявим търпение. Имаме 5 мача до почивката за националните отбори, така че си гледам работата. Говорихме как едно ръководство предава отбора си и феновете си, така че май казах всичко“.