Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди мача на неговия тим от първия кръг на новия сезон в efbet Лига срещу отбора на Левски. Това ще бъде и официален дебют за „Ел Голеадор“ като наставник на „червените“.

LAP.bg
12 снимки

Той сподели, че е доволен от подготовката и очаква да има още нови играчи до края на трансферния прозорец. Бившият национален селекционер определи Левски като много сериозен отбор и отбеляза, че тимът е в подем след идването на Станимир Стоилов начело. 

„Това е жребий. Не трябва да търсим други знаци. Имаме програмата за първите четири мача. Рано или късно трябва да се започне. Утре започваме. Играем първия си мач. Днес официално започва първенството. Подготвяме се, Левски се подготвя. Играем срещу много сериозен съперник, носител на Купата. Отборът е в подем след идването на Мъри. Много са подготвени и много добре мотивирани“.

„Работим по трансферите непрекъснато. Започваме официално утре. До края на август има време за нови трансфери. Темата не е затворена. В процеса, тренировките, в мачовете отделяме много време на този елемент трансфери, така че съм сигурен, че ще дойдат нови хора. Аз съм треньор, който изисква много от футболистите. Да не забравят, че са публични личности. Трябва да знаят какво е разрешено и кое не. Взискателен треньор съм. Изисквам от ръководството да имам добри футболисти на всички постове. Поне по двама, за да има конкуренция, Който се отпусне, не попада в състава. Трябва да има битка, да си намерят място в състава. Това е. От номер 1 до 11 трябва да намерят място в групата и титулярния състав. За всеки мач се определя според работата, свършена през седмицата, и конкретния съперник“.

„Кое да е лоша шега? При нас не са много новите попълнения. Към момента е това. Не се оплаквам. Работим в тази посока. Във времето се надявам да има нови футболисти. Трябва да привличаме добри футболисти и да надграждаме във всеки един трансферен прозорец“.

„Всички отбори, които са се класирали за Европа, са наясно, че ще имат и вътрешни мачове, и международни мачове. Всеки отбор трябва да се подготвя. Ние се подготвяме за нас и за мача, който ни предстои. Играейки в Европа е нормално да имаш малко по-различен план, но аз си гледам моя отбор“.

„Направиха една добра подготовка. Похвалих момчета. Свършихме добра работа. Както казвам - винаги може и по-добре. Имат потенциал и аз го изисквам постоянно да се показва. Ние се подготвяме през седмицата за конкретния мач през уикенда. Не можем да се спираме с това, че сме победили в два, три мача. Изиграхме добри контроли в подготовката, което е радващо. Вървим напред и нагоре, това е една база, която поставяме. Говоря ежедневно с момчетата и са наясно, че винаги ще изисквам и още, и още, и още“.

Преди седмица директорът на Лудогорец Козмин Моци включи и ЦСКА 1948 в претендентите за титлата, което определено ласкае и Пенев.

„Оценявам това, което казва и, че мисли по този начин. Преценява, че нашият отбор започва да функционира добре и ще се представи добре. Аз също имам своите виждания за първенството – кой, къде, какво“.

„Ние трябва да сме подготвени и за такъв тип игра срещу нас. Засега всички са здрави, днес имаме тренировка следобед. Има хора, които са назад с подготовката, което означава, че няма да бъдат в групата. Не бързам да ги вкарвам, искам да влязат максимално добре. Ако заслужат, ще влязат в групата“, заяви Любо Пенев на днешната си пресконференция.