Любо Пенев изпусна възможността да поеме най-големия кипърски отбор. Норвежкият специалист Каре Ингебригстен беше назначен за старши треньор на шампиона на страната АПОЕЛ Никозия, като договорът е за две години и половина. Ингебригстен за последно водеше белгийския Остенде, който в последния си мач за годината падна с 0:5 при гостуването на Шарлероа.

Желанието на президента на кипърците Продромос Петридис да назначи човек, който вече познава обстановката, не се изпълни, тъй като нито един от предпочитаните кандидати не беше напълно достъпен. На АПОЕЛ му предстоят четири мача в първите две седмици веднага след Нова година.

Любослав Пенев също беше в списъка с кандидати и дори е провел среща с кипърския клуб, но в крайна сметка остана назад сред възможните опции. Фаворит номер 1 на кипърците беше Томас Кристиансен, който обаче има неустойка от 300 000 евро към белгийския клуб от втора лига Унион Сент Жилоаз.

Така българинът продължава да е без клуб, след като напусна ЦСКА през май. Името му беше спрягано и за поста в Ботев Пловдив, но там предпочетоха да заложат на Ферарио Спасов и да удължат договора му, който първоначално беше до 31 декември 2019 г.