Раздялата с Ивелин Попов затвърди тенденцията, че Левски разполага с един от най-младите състави в първенството. 35-годишният футболист прекрати договора си със „сините“ вчера, а в момента на „Герена“ няма полеви играч, който да надхвърля 30 години.

Единственият, който е над тази възраст, е вторият вратар на столичани Николай Михайлов. Но стражът отдавна не се е появявал под рамката и ако всичко е наред с Пламен Андреев, няма изгледи това скоро да се случи. Най-близо до границата от 30 години в сегашния състав е левият защитник Вандерсон Цунами - 27.

LAP.bg
98 снимки

През лятото Левски бе в напреднали преговори за завръщането на 31-годишния Георги Миланов, но халфът не успя да се разбере за завръщането си на „Герена“ и в момента е без отбор.

Треньорът на „сините“ Николай Костов неведнъж е заявявал, че обича да работи с млади футболисти и до момента изпълнява думите си, като в основна фигура в тима през тази кампания се превърна 18-годишният Асен Митков, а победата над Ботев Враца бе донесена от 17-годишния Преслав Бачев.