Левски и Арда играят при резултат 0:2 в двубой от третия кръг на efbet Лига. Гостите откриха резултата чрез Тонислав Йорданов (20), който бе точен от дузпа, а Спас Делев (32) малко след това удвои след нова грешка на "сините" при изнасянето на топката. Домакините опитаха да се върнат в мача през второто полувреме, но не успя да стигне до попадение, а изстрел на резервта Мартин Петков срещна гредата. С поражението столичани за първи път в своята 107-годишна история записаха три поредни загуби в началото на първенството, което за отрежда на Левски последното място в efbet Лига във временното класиране.

Антон Узунов
34 снимки

Треньорът на "сините" бе направил промяна в схемата на игра, залагайки на 4 - 1 - 4 - 1, а официален дебют за тима направи последното ново попълнение Георги Миланов. От своя страна наставникът на гостите Николай Киров бе подредил състава си в класическото 4 - 4 - 2.

Домакините стартираха по-агресивно срещата, както бе в първите двубои от сезона и опита да притисне съперника си в собствента му половина. В 7-ата минута "сините" имаха възможността след центриране от фаул да застршат вратата на Иван Караджов. Георги Миланов центрира в наказателното поле, където стражът на Арда боксира, след което Патрик-Габриел Галчев нанесе далечен изстрел, който премина над вратата.

Левски продължи да залага на атаки по фланговете, но постепенно гостите пренесоха играта в по-предни позиции. В 11-ата минута Иван Коконов имаше възможност да нанесе изстрел към вратата на Николай Михайлов, но ударът му бе блокиран.

В 14-ата минута Георги Миланов с дълъг пас отлично намери Билал Бари в наказателното поле. Нападателят овладя, след което подаде към Андриан Краев около границата на наказателното поле, но халфът не успя да нанесе изстрел.

Шест минути по-късно Симеон Славчев сгреши при изнасянето на топката и подари топката на Иван Коконов. Крилото напрви двойно с Жуниньо, след което нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Христофор Хубчев. Главният съдия Валентин Железов веднага посочи бялата точка, след което ситуацията бе разгледана и с ВАР, което потвърди първоначалното решение на рефера. Зад топката застана Тонислав Йорданов, който с изстрел в долния ляв ъгъл откри резултата.

"Сините" веднага притиснаха съперника си, но играчите на Николай Киров стояха добре подредени в половината си. В 25-ата минута Иван Горанов центрира на далечната греда, където Билал Бари опита да нанесе изстрел, но той бе много неточен и топката бе овладяна от Андриан Краев, който комбинира с Георги Миланов. Халфът показа технката си и преодоля двама съперници, но след това домакините не успяха да продължат нападението си.

В 32-ата минута Левски отново направи сериозна грешка при изнасянето на топката, от което се възползваха гостите. Жуниньо изведе Спас Делев зад гърба на отбраната и крилото с хладнокръвен изстрел удвои преднината на Арда на "Герена".

"Сините" можеха много бързо да намалят резултата в 35-ата минута, когато Георги Миланов принуди Иван Караджов да се намесва решително, след като прати топката в горния десен ъгъл от пряк свободен удар. Веднага след това Билал Бари изведе нахлуващият на скорост отляво Христофор Хубчев. Футболистът на домакините си поведе силно топката и не успя да наесе изстрел, който да затрудни вратаря на гостите.

Кърджалийци отговориха в ответната атака с изстрел на Спас Делев от границата на наказателното поле, но ударът бе уловен от Николай Михайлов.

На почивката Живко Миланов направи две промени по състава си, включвайки в игра Здравко Димитров и Ивайло Найденов на мястото на Христофор Хубчев и Симеон Славчев.

"Сините" се впуснаха в атаки от първия съдийски сигнал за второто полувреме. В 48-ата минута Георги Миланов получи на границата на наказателното поле. Халфът овладя и нанесе плътен изстрел, който премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Левски продължи да действа агресивно в половината на гостите, но постепенно Арда успя да предотврати натиска и на два пъти застраши вратата на Николай Михайлов, но ударите бяха извън очертанията.

В 67-ата минута "сините" имаха отличен шанс да намалят резултата. След изстрел на Здравко Димитров и последвал рикошет, Билал Бари се озова очи в очи с Иван Карджов, но атакуващият футболист прати топката над вратата от около осем метра.

Две минути по-късно Левски отново бе много близо до попадението, след което Здравко Димитров центрира на далечната греда, където Андриан Краев стреля с глава в близкия ъгъл, но топката премина покрай левия страничен стълб.

В следващите миути действията на терена се развиваха предимно в центъра на терена, а опитите за организирането на атаки бяха предотвратявани много бързо. В 82-ата минута Тонислав Йорданов отправи изстрел от дистанция, но не успя да затрудни Николай Михайлов и вратарят на домакините улови.

В 86-ата минута Иван Горанов центрира в наказателното поле, след което Мартин Петков нанесе изстрел въздуха, при което топката се спря в десния страничен стълб на Иван Караджов.

В последната минута на редовното време Румен Руменов отправи опасен изстрел от дистанция, който бе уловен от Николай Михайлов. До края на двубоя не бяха отбелязани повече попадения и резултатът остана непроменен.

Левски Арда

източник: Sofascore.com

ЛЕВСКИ - АРДА 0:2

0:1 Т. Йорданов 20'-д.

0:2 Делев 32'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Христос Шелис, Георги Александров, Христофор Хубчев, Симеон Славчев, Христофор Хубчев, Георги Миланов, Андриан Краев, Билал Бари, Марин Петков

Треньор: Живко Миланов

АРДА: Иван Карджов, Деян Лозев, Пламен Крумов, Милен Стоев, Александър Георгиев, Милен Желев, Емил Мартинов, Иван Коконов, Спас Делев, Жуниньо, Тонислав Йорданов

Треньор: Николай Киров

Гл. съдия: Валентин Железов

Стадион: "Виваком Арена - Георги Аспарухов", София