Четвъртият мач от 6-ия кръг на efbet Лига противопоставя тимовете на Витоша Бистрица и Левски. Двубоят е в събота (17 август) от 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

Отборът на домакините ще приеме Левски на Националния стадион "Васил Левски", след като бе отказано домакинството им на техния стадион в Бистрица, от съображения за сигурност.

Спортно-техническата комисия към БФС определи срещата с „рисков характер”, което не позволи на Витоша, въпреки техния протест, да посрещнат „сините” на свой терен.

След 5 изиграни кръга Левски се намира на 3-о място с 10 точки, докато Витоша е на дъното, без нито една спечелена до този момент.

Контузен за Витоша е Кристиан Кочилов, а звездата на тима Емил Гъргоров се очаква да бъде титуляр. Бистричани са в търсене на първата си точка през сезона след пет загуби от пет мача. В мачовете им срещу Левски в елита "бистришките тигри" имат само един отбелязан гол.

За Левски са контузени Станислав Костов и Хали Тиам. Под въпрос за двубоя е Нуно Рейш, а тренировки с отбора са подновили Янис Каргас и Николай Михайлов. Станислав Костов продължава да е вариант за атаката на италианския Фрозиноне, а на Левски е предложен нападател от втора словашка дивизия. Селекцията при сините продължава.

Има вероятност Насиру Мохамед да започне като титуляр срещата тази вечер.

Петър Хубчев иска поне трима нови играчи, но ръководството на "сините" е заявило, че ще пристигне само един нов футболист. Очакваше се до края на седмицата да бъдат привлечени чуждестранни ляв бек и атакуващ полузащитник, а през следващата седмица още един централен защитник, но наставникът на "сините" ще трябва да се задоволи само с нов ляв бек.

Групата на Левски: група на „сините“: Милан Миятович, Николай Михайлов, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Йоанис Каргас, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Фелипе Нашименто, Паулиньо, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Дени Алар, Здравко Димитров, Асен Чандъров, Насиру Мохамед и Найджъл Робърта.