Започва да тече срокът за записване на нови акции от Левски, след като протоколът от общото събрание е в Търговския регистър. Левски все пак е вдигнал капитала си на общото събрание преди няколко седмици, когато изпълнителният директор Ивайло Ивков бе освободен от длъжност.

След шума около уволнението на юриста, както и на члена на надзорния съвет Петър Ганев никой от ръководството на столичани не сподели дали това, заради което са се събрали акционери, е свършено. В точка 1 на общото събрание е заложеното за гласуване за увеличение на капитал.

start-photo.bg 
82 снимки

Проверка показва, че работата е свършена и той е вдигнат с 3 млн. лв. Сегашните акционери на Левски могат до средата на май да заявят и платят нови ценни книжа с номинал от 1 лев, но с цена от 5 лв.

На сбирката са присъствали 97,57% от имащите право на глас. Мажоритарният собственик на столичани Наско Сираков притежава 86,6%. Останалите са миноритарни акционери в клуба. Преди гласуването съветникът на Сираков – адвокат Борислав Георгиев, запознава всички акционери защо е добре да се приеме увеличаването на капитала на клуба. По думите му така дългът на „сините“ към НАП, който е 11,8 млн. лв., ще бъде погасен най-бързо.

start-photo.bg
99 снимки

Любопитно е да се отбележи, че малко повече от 10% от акционерите се въздържат, когато започва гласуването за увеличаването на капитала. Все пак предложението е прието с 89,74%. Или иначе казано, малко акционери са подкрепили Наско Сираков.

Справка в книгата на акционерите показва, че бившият член на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов не е присъствал на общото събрание. За изненада на мнозина баскетболният спец има една-единствена акция.

LAP.bg
50 снимки

Точно заради това бе образуван и „Бизнес клуб „Левски“. След сбирката Тодор Батков обяви, че ще си вземе от новите акции, след като е получил покана от Наско Сираков.

Ако не бъде достигната квотата от 3 милиона акции, то ще има втори шанс на тези, които искат да си вземат.

 

„24 часа“