Левски уреди трето ново попълнение. Бразилският нападател Велтон е сигурен за столичани, въпреки че се появиха информации, твърдящи обратното.

24-годишният футболист ще пристигне у нас за началото на зимната подготовка на „сините”. Тогава ще подпише и договор за 2.5 години. Столичани не виждат смисъл той да пътува сега до България и отново след около 20 дни, научи Gong.bg от свои източници. Всичко между офанзивния играч и клуба е уточнено и парафирането на контракта е само формалност. Велтон Фелипе Парагуа де Мело, както е пълното име на южноамериканеца, може да бъде ползван както на върха на атаката, така и по крилата и зад нападателя. 

89 снимки

Велтон има договор с настоящия си клуб Ботафого ПБ до лятото. В последните дни се твърдеше, че агенция ще откупи правата му за 50 хил. евро, след което той ще заиграе на „Герена”. Настоящото ръководство на Левски в лицето на Станимир Стоилов, Иво Ивков и Даниел Боримиров обаче показва, че работи само и единствено за интересите на клуба, поради което не е изключено "сините" да придобият изцяло правата на Велтон. Така, ако той направи добри мачове със синия екип, единствената дума по евентуална негова продажба в друг отбор ще е на столичния гранд.

Нападателят беше избран за „хита на сезона” от феновете на Ботафого ПБ. Той се превърна и в голмайстора на тима. Бело не успя да се класира за бразилската Серия Б, но направи пробив в турнира за Купата на Североизтока, където отстрани след дузпи Витория Баия.

LAP.bg
18 снимки

В публикации в социалните мрежи стана ясно, че до края на годината за Велтон предстои още едно хубаво събитие. В близките дни футболистът ще мине под венчилото.

До момента Левски се подсили с гамбийския национал Ноа Сонко Сундберг и бразилеца Цунами. Последният беше съотборник на Велтон през миналия сезон.