Отборът на Левски победи Рига с 3:1 в последната си контрола по време на лагера си в Белек, Турция. 

Латвийският тим успя рано-рано да поведе, но Марин Петков възстанови паритета с гол в 21-ата минута. Българският състав успя да стигне до пълния обрат още в рамките на първото полувреме, след като Рикардиньо вкара от дузпа в самия край.

Рано във второто полувреме Джавад Ел Джемили успя да се разпише за 3:1 като така оформи и крайния резултат.

Така възпитаниците на Николай Костов приключиха с четири победи от осем проверки."Сините" се прибриат в България още утре, а на 17-и февруари е първият им мач за пролетния дял от efbet Лига - гостуване на Пирин Благоевград. 


Райвис Юрковскис получи дълъг пас в 6-ата минута. Футболистът на Рига пое на гърди и нахлу в наказателното поле на "сините". Цунами не успя да спре противника, който шутира по диагонала с десния крак, а топката се озова в мрежата на Левски.

Три минути след това "сините" изпълниха късо ъглов удар, а впоследствие Фабио Лима центрира. С топката игра Кристиан Димитров, който обаче не успя да я насочи достатъчно добре с глава.

В 17-ата минута Пламен Андреев се намеси напълно рутинно, за да улови топката след удар по земята от играч на латвийския тим.

Четири минути след това Левски успя да изравни. Ел Джемили открадна топката в половината на Рига, след това пък Рикардиньо пусна хубав извеждащ пас към Марин Петков, който успя да преодолее стража на латвийците за 1:1.

Джавад Ел Джемили получи пас от Фабио Лима в 26-ата минута. След това той опита да си нагласи топката на левия крак и в крайна сметка шутира, но го направи много разочароващо.

В 35-ата минута Келиан ван дер Каап имаше проблеми, той седна на земята и се хвана за дясното рамо. Защитникът получи медицинска помощ, а до смяна не се стигна. 

Минута преди края на редовното време Рикардиньо бе съборен в противниковото наказателно поле и получи дузпа. Нападателят изпълни от бялата точка точно и направи резултата 2:1.

В 49-ата минута Джавад ел Джемили се възползва по най-добрия начин от грешка на защитник на Рига. Нгом не успя да си поеме добре топката и я изгуби. С нея пък Джемили напредна и нахлу в наказателното, след което преодоля Нилс Пуриус за 3:1

Само две минути след това играчите на латвийския тим имаха сериозни проблеми с изнасянето на топката. Първо тя бе пресечена от "сините" и Фабио Лима стреля, но стражът на Рига спаси. След това пък наново Левски открадна топката, последва удар на Патрик-Габриел Галчев, който Пуриус изби над вратата си.

В 64-ата минута Цунами проби отлично отляво. Той веднага центрира към Марин Петков, който обаче не успя да нацели добре топката и я прати над напречната греда.

Минута по-късно Пламен Андреев трябваше да прави двойно спасяване. Първо, капитанът на Рига Хървойе Бабец стреля, а вратарят на Левски отби. От малък ъгъл друг футболист на латвийците опита да добави, но отново младият страж на "сините" се намеси отлично.

В 68-ата минута пък Манкенда се справи с Цунами и проби отдясно. Той центрира, а топката беше избита от защитата на българския тим. Все пак тя попадна в друг футболист на Рига, който шутира, но встрани от целта.

След като по-рано Уелтън се появи в игра, това също направиха Александър Божилов и Илиян Стефанов. В 72-ата минута именно Уелтън напредна отляво, след това направи няколко финта и стреля, но изпълнението му бе блокирано.

Две минути след това играчите на Рига искаха дузпа, след като техен футболист се озова на земята в наказателното на Левски. Усейну Нианг влезе в единоборство с Галчев, който имаше лек проблем и получи медицинска помощо. По това време в игра се появиха Дейвид Михалев и Кристиян Йовов, а Фабио Лима и Асен Митков напуснаха терена.

Николай Костов продължи със смените, давайки шанс и на Виктор Любенов, който замени Асими Фадига. 

В 83-ата минута Манкенда успя да се справи с Божилов по десния фланг, след което пусна остър пас в наказателното. Там пък Луис Белико опита триково с пета да отбележи, но топката премина встрани от вратата.

FT | ЛЕВСКИ - РИГА 3:1

0:1 Райвис Юрковски 6'

1:1 Марин Петков 21'

2:1 Рикардиньо 45' (дуз)

3:1 Джавад ел Джемили 49'

Стартовите състави:

Лeвски: 1. Пламен Андреев – 22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 50. Кристиан Димитров, 11. Джавад Ел Джемили, 10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Фабио Лима, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Резерви: 13. Николай Михайлов, 99. Иван Андонов – 4. Виктор Любенов, 8. Карлос Охене, 14. Илиян Стефанов, 15. Александър Божилов, 17. Уелтън, 21. Кристиян Йовов, 24. Хоакин Фернандес, 77. Дейвид Михалев

Старши треньор: Николай Костов

ФК Рига: 16. Нилс Пуриус – 23. Едуардс Даскевикс, 33. Киркс Илсинс, 3. Ел Бакир Нгом, 13. Райвис Юрковскис – 14. Хървойе Бабец, 11. Гонсало Мускиа – 24. Луис Белико, 93. Камело Нгуена, 8. Милош Йойич – 18. Марко Регза

Резерви: 1. Рихартс Матревикс – 17. Олабньо Огунси, 22. Усейну Нианг, 25. Нгонда Музинга, 31. Браян Ороско, 39. Томас Микевикс, 77. Гаутиер Манкенда

Треньор: Симо Валакари