Левски иска да привлече поне един вътрешен полузащитник през лятото. Ситуацията не търпи отлагане, защото спортно-техническият щаб на "сините" не иска да допусне положение, при което да действа под натиск. На "Герена" има достатъчно индикации, които да притесняват Станимир Стоилов и неговия екип. 

Най-напред става въпрос за Филип Кръстев, чийто наем изтича в края на сезона. Компанията, която държи правата на българския национал, може би ще търси друго предизвикателство за Кръстев. Наскоро дори човек от централата им дойде на "Герена" да говори с играча, с агента му Николай Жейнов и с Мъри Стоилов. 

Вторият казус е с Андриан Краев, който продължава да бъде обект на интерес от Фехервар. Тази зима унгарците сложиха на масата първоначално 650 хиляди евро, след това подобриха офертата на 750 хиляди, след което получиха обратната цена 1 милион и преговорите замръзнаха. През лятото обаче може да се стигне до продажба с цел привличането на свежи средства, с които да се чисти дългът към НАП.

Третият висящ случай е с набелязания Макрецскис. Универсалният футболист на Пирин е силно желан от Левски и дори има устна уговорка с хората от "Герена" да пристигне от Благоевград, но това вече е много съмнително поради интерес от ЦСКА и Лудогорец.