Лятото на 2025 година е все още далеч, но в Левски ще стартират рано-рано преговори с четирима играчи, чийто договори изтичат тогава, пише "Мач Телеграф".

Става въпрос за каре от най-обещаващите футболисти на „Герена“ - Пламен Андреев, Марин Петков, Асен Митков и Джавад Ел Джемили. Първите трима може и да нямат 20 години, но са твърди титуляри на „Герена“. Испанецът с марокански корени пък е конкурент на Рикардиньо за голмайстор номер 1 на сезона. И в момента е с едни гърди пред него.

Според запознати „сините“ вече имат обеца на ухото от сагата с Жереми Петрис и Андриан Краев, която завърши неуспешно за тях. Клубът не успя да ги склони да подновят договорите си.

Петрис бе продаден, макар и за скромна сума в Белгия, но Краев продължава да стои на „Герена“ заточен във втория отбор и да чака да дойде лятото, за да си намери нов дом. 

С договор до лятото на 2025 година е и Илиян Стефанов. Той обаче първо трябва да се възстанови от операцията, която му бе направена, а след това и да се завърне успешно в игра. После „сините“ ще решат дали да го задържат или не. 

Пламен Андреев, Марин Петков, Асен Митков и Джавад Ел Джемили се представят не само много добре за годините си, но и постоянно привличат внимание от страна на скаутите, които следят изкъсо родното първенство. Според „Трансфермаркт“ двама от тях може да бъдат продадени за над 1 милион евро. Това са Пламен Андреев, който е оценен на 1,8 евро, както и Марин Петков - 1,5 млн. евро. 

Засега там са поставили еднаква цена на Ел Джемили и Митков - от по 600 000 евро. Със сигурност обаче и за двамата може да се търсят повече пари.