В Левски са готови да продадат трима футболисти през зимата, но не на всяка цена, а само ако получат добри оферти. Става въпрос за Филипе Нашименто, Насиру Мохамес и Франко Мазурек, съобщава вестник "Тема Спорт".

Целта на треньорския щаб и ръководството е да подсилят състава за евробитките през лятото, като за целта не трябва да допускат отслабване с раздяла с основни футболисти. Но с това трио може да се стигне до раздяла, ако някой извади исканите от ръководството пари. 

От тях Нашименто беше отписан още през лятото. Той не започна подготовка, но беше привикан отново след раздялата с Давиде Мариани. Другите двама пристигнаха преди началото на кампанията, но са доста колебливи и затова няма да бъдат спирани при добри за клуба оферти.

Безспорното разочарование е Насиру Мохамед, за когото Левски плати малко над 200 000 евро на шведския Хекен. Той обаче така и не започна като титуляр през есента. Фланговият нападател е бил на терена в осем срещи, като в тях не успя да се разпише.

Единственото му попадение  за Купата на България при успеха с 5:1 над Спартак Варна. От Левски едва ли ще успеят да получат печалба при продажбата му, но поне могат да минимизират загубите при сравнително изгодно предложение.

Мазурек пък пристигна като свободен агент. Аржентинецът първо имаше проблеми с адаптацията. След това не успя бързо да се приспособи към стила на Левски. Той все пак записа 17 мача и се отчете с едно попадение, но не беше убедителен като заместник на Мариани. Към него има интерес от гръцки тимове и при оферта от южната ни съседка няма да е изненадващо, ако се завърне там, откъдето дойде на "Герена".