Левски проявява интерес към шотландския нападател Лий Ъруин, пишат медиите във Финландия. 28-годишният футболист е собственост на Хака Валкеакоски. Договорът на голмайстора изтича в края на годината. 

Скаути на "сините" са гледали изявите на Ъруин в сряда в мача с ВПС Вааса, когато нападателят се отчете с хеттрик за победата с 3:0 на своя отбор, добавя шотландската секция на Sun. 

Левски обаче ще има доста сериозна конкуренция за подписа на голаджията. Той е желан от клубове от Германия, Франция, Гърция, Близкия Изток и МЛС. 

През този сезон във Вейкауслигата Лий Ъруин има 20 гола в 27 мача. Той е в основата на доброто представяне на Хака, като отборът е близо до класиране за квалификационните кръгове на Лига на конференциите през следващия сезон. 

Ъруин е юноша на Мъдъруел, а кариерата му преминава още през Арброут, Лийдс, Бъри, Олдъм, Килмарнък, иранския Трактор, Рос Каунти и Сейнт Мирън. В началото на годината преминава в Хака. 

Левски със сигурност ще привлече нов нападател през зимата. "Сините" имат нужда от подсилване в предни позиции след тежката контузия, която получи Билал Бари.