Левски ще се изправи днес срещу Септември София във втората си лятна контрола. Проверката е днес от 18:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде проследена на живо в Gong.bg. За феновете ще бъде отворен Сектор А на съоръжението, като входът е свободен. 

В момента "сините" провеждат летен лагер в Правец, където се проведе и първият им спаринг. В неофициалния дебют на Станислав Генчев отборът се наложи с 2:0 над Спартак Плевен. 

В петък Левски обяви привличането на четвъртото си ново попълнение - вратарят Матей Маркович. Малко вероятно е той да вземе участие в мача днес. За първи път със синята фланелка ще играе голмайсторът на efbet Лига от миналия сезон Александър Колев. 

През последните дни на облекчен режим се готвиха Асен Митков и Джавад Ел Джемили, като е възможно те да пропуснат мача днес. Нападателят Рикардиньо със сигурност няма да играе, след като е пред трансфер във Виктория Пилзен. 

Новакът в елита Септември вече изигра две контроли. Възпитаниците на Николай Митов завършиха 0:0 със Струмска слава и допуснаха загуба с 1:4 от Славия.