Левски приема Локомотив Пловдив в дербито на 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя. 

"Сините" се намират в сериозна криза, след като нямат победа в първенството в пет поредни мача. Възпитаниците на Николай Костов заемат шесто място във временното класиране с 29 точки и ще направят всичко възможно, за да се върнат на победния път. В последния кръг столичани изпуснаха два гола аванс и завършиха 2:2 при гостуването си на Локомотив София. 

Локомотив Пловдив дълго време беше лидер във временното класиране, но формата на отбора също падна. Отборът на Александър Томаш има едва една победа в последните си осем мача в шампионата. В последния кръг "смърфовете" отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Ботев Враца. Пловдивчани влизат в мача на 4-о място с 35 точки. 

Добрата новина за Николай Костов е, че ще може да използва от първата минута Уелтън и Цунами. Двамата със сигурност ще са в титулярния състав, като се очаква там да се завърне и Андриан Краев. Тази сутрин ще се решава дали Хосе Кордоба и Роналдо ще попаднат в групата за мача, но е малко вероятно двамата да играят. Това означава, че двойката централни защитници пред Пламен Андреев ще е Келиан ван дер Каап и Кристиан Димитров, който доскоро лекува травма. Джавад Ел Джемили и Илиян Стефанов също отпадат за мача, като първият продължава да лекува травма, а вторият е наказан. 

Локомотив пристига в София без контузените защитници Калоян Костов и Тодор Павлов. Александър Томаш няма други проблеми с травмирани или наказани играчи. 

В началото на сезона "смърфовете" се наложиха над "сините" с 2:1 на "Лаута". 

Главен съдия на днешния мач е Валентин Железов.