Куп проблеми връхлетяха Левски в дните преди днешното гостуване на Берое. Двубоят в Стара Загора е с начален час 21.00 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще следим развоя на мача по минути.
 
След грешните стъпки на ЦСКА и Локомотив Пд, пред Левски се открива възможността да си върне второто място при победа над Берое. Това ще е доста трудна задача, тъй като "сините" бяха застигнати от неприятности. Отборът не успя да се класира за финала на Купата на България, капитанът Живко Миланов обяви своето отказване от футбола заради здравословни проблеми, а гръцкият защитник Янис Каргас бе наказан за 2 мача. 
 
Треньорът Георги Тодоров няма да може да разчита и на контузените Станислав Иванов, Симеон Славчев, Мохамед Насиру и Дени Алар. 
 
Добрата новина е връщането на голмайстора Станислав Костов в състава. Той бе изваден от групата за мача с Локомотив Пд, но след разговор с треньора и последвало извинение от страна на играча, той се качи в автобуса за Стара Загора
 
Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо няма проблеми с контузени и наказани състезатели. В дните преди мача новините около отбора бяха на трансферна вълна. Договор с тима от Стара Загора подписа вратарят Християн Василев, който наскоро се раздели с Витоша Бистрица по взаимно съгласие. Стражът е син на настоящия треньор на вратарите в Ботев Враца Илиян Василев. От Берое пък си тръгва Генадий Ганев, който бе резерва на Душан Перниш.
 
Халфът Гайс Макута ще продължи да радва феновете под Аязмото, след като договорът му за преотстъпване бе удължен.  Конгоанският национал има контракт с португалския Спортинг Брага.