Септември София и Левски излизат един срещу друг във втория неделен двубой от програмата на 14-ия кръг в efbet Лига- Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 20:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

За Септември дебют като треньор ще направи Светослав Петров, който замени на поста Славко Матич в края на миналата седмица. Тимът се намира на 14-ата позиция и в серия от 6 порени мача без успех в първенството.

„Сините“ пък допуснаха изненадваща загуба от Славия в последния си мач и ще се опитат да се върнат на победния път срещу Септември, който има само 9 точки в актива си.

„Винаги когато си постигнал негативен резултат или представянето не е било по най-добрия начин, трябва да си готов да покажеш реакция. Важно е утре футболистите да реагират на негативния резултат и да покажат добра игра. Трябва да се върнем към добрите игри, към агресията, към динамиката, с която играхме, естествено, и към желанието за победа“, каза Стоилов на брифинга преди мача.

Жереми Петрис ще бъде под въпрос до последно за днешния сблъсък, след като беше заменен принудително при успеха срещу Ботев Пловдив миналата седмица и пропусна гостуването на „белите“.

И трите загуби за Левски от началото на сезона дойдоха в гостувания и то на други отбори от столицата – ЦСКА 1948, Локомотив София и Славия. „Сините“ обаче остават с най-добрата защита в първенството със само шест допуснати попадения в изиграните досега 11 мача.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


20:30 часа | СЕПТЕМВРИ СОФИЯ - ЛЕВСКИ

efbet Лига, 14-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (4-2-3-1): Димитър Шейтанов – Мартин Николов, Асен Георгиев, Иван Арсов, Кристиан Пешов – Айкут Рамадан, Александър Тодорв – Атанас Кабов, Асен Чандъров, Мартин Стоянов – Димитър Костадинов   

Старши треньор: Светослав Петров

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Пламен Андреев – Цунами, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг, Патрик-Габриел Галчев – Филип Кръстев, Абдулахи Шеху – Уелтън, Илиян Стефанов, Роналдо – Марин Петков     

Старши треньор: Станимир Стоилов


Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София


Начало: 20:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT

подкрепя българския спорт