Левски се изправя срещу Лудогорец в опит да спре серията си от 10 мача без победа. Дербито на 21-ия кръг на efbet Лига е днес от 17:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". Срещата ще се предава пряко по DIEMA SPORT, а на сайта Gong.bg ще проследим най-интересното от сблъсъка. 

"Сините" се поставиха в деликатна ситуация, след като не успяха да победят в нито един от последните си 10 шампионатни мача. Възпитаниците на Станимир Стоилов заемат 8-о място с 31 точки, като изостават на четири от шестия Славия. Столичани записаха поражение с 0:1 от Черно море при рестарта на първенството, а след това стигнаха само до 1:1 срещу Пирин в Благоевград. 

В същото време Лудогорец върви втори, като изоставането му от лидера ЦСКА е четири точки. Успех на "Герена" отново ще приближи хората на Анте Шимунджа до "червените". Шампионите приключиха участието си в евротурнирите, след като отпаднаха след изпълнение на дузпи от белгийския Андерлехт. Така отборът ще се съсредоточи основно върху първенството, а спечелването му е голямата цел пред "орлите" до края на сезона. 

Левски се намира в още по-неприятна серия що се отнася до мачовете срещу Лудогорец в първенството. "Сините" не познават вкуса на успеха срещу "орлите" в 20 поредни мача. Последната победа за столичния гранд в двубоите срещу разградчани е от 13 август 2016 година, когато точен в добавеното време е Божидар Краев. Не така стоят нещата когато стане дума за Купата на България. Двата отбора се изправиха един срещу друг в този турнир през миналия сезон, като футболистите на Станимир Стоилов на два пъти победиха съперника си. 

През 2022 година Левски и Лудогорец играха един срещу друг 7 пъти, като в големи периоди на всеки мач "сините" надиграваха своя съперник.В тези срещи победите на Лудогорец са три, тези на Левски - 2, един двубой завърши наравно, а мачът за Суперкупата на България се реши след изпълнение на дузпи. 

Добрата новина за Станимир Стоилов преди днешното дерби е завръщането на Андриан Краев и Цунами, които изтърпяха своите наказания. Готов за игра е и Жереми Петрис, който тренира пълноценно от повече от седмица. Единственият отсъстващ продължава да бъде Билал Бари. Мароканецът продължава възстановяването си, като вече започна бегови тренировки. С проблеми е и Асен Митков. 

Треньорът на гостите няма да може да разчита на Аслак фон Витри. Норвежецът се контузи при гостуването на Андерлехт. Последното ново попълнение Кайо Видал остава без картотека за този мач. 

Главен съдия на дербито днес е Георги Кабаков.