Тимът на Левски посреща Витоша Бистрица в неделен мач от родната efbet Лига. Двата отбора ще се срещнат от 16,30 часа, а двубоя може да се гледа по DIEMA SPORT, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA.

Срещата ще се играе на стадион "Георги Аспарухов".

Левски отново ще се опита да покаже, че могат да бележат. В предишния двубой с Витоша на 17 август тимът записа най-убедителната си победа в настоящия шампионат – 4:0.

Левски, от своя страна, елиминира Черно море през седмицата за Купата на България, а Петър Хубчев остана доволен от характера на "сините" срещу варненци. Проблеми за наставника има с играчи, след като Хали Тиам и Нуно Рейш са с наказание, а столичани имат интерес към играча на Берое - Ибрахима Конте.

Младежкият национал Илия Юруков е напълно възстановен от травмата си и ще води битка с Франко Мазурек и Нашименто за мястото на Тиам. През миналото първенство Юруков беше титуляр там, но след идването на Петър Хубчев се превърна в резерва. В средата може да играе и Ивайло Найденов, но така треньорът остава почти без алтернатива в защита, ако се контузи някой по фланговете. Иначе се очаква Каргас да заеме мястото на Рейш.

Витоша отпадна от Ботев Гълъбово за Купата, след като допусна обрат с 1:2, а Румен Гьонов се завръща, след като не игра през седмицата. Нападателят Илия Димитров продължава да се възстановява след операция и няма да е на разположение за тима на Енгибар Енгибаров.

Откакто е елитен тим, Витоша изигра 16 мача срещу отборите от Топ 3 в последните 3 сезона Лудогорец, ЦСКА и Левски, като загуби 15 от двубоите и измъкна точка единствено от сините с 0:0 на 19 ноември 2017 г. В 4-те си двубоя срещу фаворитите през този сезон дори не е вкарал гол, а допусна 11.